Poker

Johnny Lodden får nytt proffskontrakt

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

”Det betyder allt”

KÖPENHAMN. Johnny Lodden får förlängt kontrakt med PokerStars. Och nu blir det ett rejält kontrakt, erfar Sportbladet Poker.

– Ja, det stämmer att det är på gång. Men inget är påskrivet ännu, säger han.

Johnny Lodden.
Johnny Lodden.

Norrmannen Johnny Lodden är en av pokercirkusens mer spännande spelare att följa. ”Pokerns J-Lo” från Norge åker berg-och-dalbana under turneringarnas gång. Och det är ingen skräll om samma sak händer när han går in i PokerStars EPT Copenhagen på onsdagen, då dag 1 B spelas.

– Det är min spelstil. Jag gillar att ta risker när jag spelar.

Han fortsätter:

– Jag spelar många händer när det är ett dåligt bord jag sitter vid men färre vid ett bra. Men det är sant, ibland spelar jag kanske för många händer.

Ibland betalar det sig, ibland inte.

Var bankrutt

För drygt ett år sedan gjorde det inte det. Då spelade han bort sin bankrulle och var ”gul”, pank på pokerspråk. Men det oroade honom aldrig.

– Är du bra nog så kommer du tillbaka. Det var bara för mig att inte spela det högsta gamet och riskera allting. Jag fick spela på lite lägre nivåer, det går alltid och räcker bra för att leva gott.

Men det måste väl ha varit jobbigt, psykiskt, att spela bort hela bankrullen?

– Ja, det var j-igt jobbigt. Men man kommer alltid tillbaka, än så länge i alla fall...

Visst är han tillbaka, och det med besked. Han blev 13:e i PokerStars EPT Monte Carlo Grand Final i fjol och sedan rullade det på med fler framgångar.

Kan fokusera på spelet

Han fick också korttidskontrakt med PokerStars. Men snart behöver han inte bekymra sig över att kontrakten är korta. Nu är nämligen en deal på gång, som ger honom sponsring för hela 2009.

– Vi ska skriva ett kontrakt som räcker in på nästa år. Det är otroligt skönt. Det betyder allt för då slipper man tänka på något annat än spelandet. Då kan man släppa allt det andra, med resor, inköp till turneringar och så vidare.

Det som återstår i förhandlingarna är att sätta nivån för proffskontraktet, om Johnny Lodden ska bli medlem i Team PokerStars Pro eller ligga på proffsnivån strax under.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker