Underbart om Watson håller – men det händer bara inte

SPORTBLADET

TURNBERRY. När Ryo Ishikawa föddes hade Tom Watson just fyllt 42 år.

Och just den här soliga dagen i Skottland vann gårdagen mot framtiden när snart 60-åriga Watson chockade golfvärlden.

Men verkligheten kommer att hinna ifatt Tom Watson – troligen redan i dag.

Jag har alltid velat tro på mirakel men har aldrig lyckats.

Jag har också alltid haft svårt att förstå religiösa människor som ser saker hända som de kallar under från en högre makt och jag misstänker hela tiden att de måste förväxla hopp och tro.

Men jag kan ha fel.

Tom Watson kommer i varje fall att behöva såväl hopp, tro, mirakel och Gud för att lyckas vinna The Open.

Det händer bara inte.

Vore en fantastisk saga

Men det vore en fantastisk saga och det skulle lyfta Tom Watson till en ännu mäktigare legend-status än han redan har, och i min bok är den statusen enorm.

Watson ligger trea efter Nicklaus och Tiger i min bok.

Han har alltid varit den kanske bästa ballstrikern och rent tekniskt hade han större potential än Jack Nicklaus, som ju som bekant ändå vann fler stora titlar på starkare psyke och vassare närspel.

Watson har alltför ofta drabbats av ”hammer mitts” som är hans egen beskrivning av puttfrossa. Han har helt enkelt tappat känslan i puttningen långa perioder och det vet alla golfare att inget spel i världen kan rädda usel puttning, det motsatta förhållandet kan däremot då och då fungera.

Överglänste Tiger

Nej, Watson kommer att tappa även om jag önskar att han håller i och seglar ifrån, det vore underbart.

En nästan lika stor skräll vore det om den 17-årige japanen Ryo Ishikawa vinner. Han snodde huvudrollen från Tiger i deras boll och slog världsettan med tre slag. Men att en 17-åring går hela vägen finns heller inte i verklighetens ibland trista majorvärld. Men kanske kan han hänga i till en topp tio, så pass bra är han redan.

Mörk svenskdag

För svenskarnas del ser det jämngrått ut. Alla hamnade på par eller ett över bortsett från Carl Pettersson som gick fyra över. De ligger precis på kvalgränsen och behöver spela bättre redan i morgon.

Jag tror fortfarande ganska hårt på Peter Hanson och Henrik Stenson men vem som helst får gärna överraska mig. Det har varit en bedrövlig svensk säsong på Europatouren och hade inte Henrik Stenson vunnit på Sawgrass så hade det varit den sämsta säsongen på många herrans år.

Jag tror att det blir en rutinerad amerikanare som vinner årets The Open.

Han kan heta Ben Curtis eller Steve Stricker eller Stewart Cink eller Jim Furyk.

Men han kommer inte att heta Tom Watson,

Tyvärr.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf