Succé för Ericsson

avChristoffer Braw

SPORTBLADET

”Skönt att visa att jag är bäst just nu”

I topp Marcus Ericsson toppar japanska Formel 3-mästerkskapet efter en ny seger. FOTO: MARCUSERICSSONRACING.COM

Pole position, snabbaste varv - och vinst. Marcus Ericsson kammade hem allt i söndagens race på Suzuka och går upp i ledning i mästerskapet.

– Underbart att ta revansch för gårdagen. Det var jäkligt skönt att visa att jag är bäst just nu, säger Ericsson till Sportbladet.

I lördagens race rasade växellådan när Marcus Ericsson gått från sjätteplats till ledning. Men i dag stämde allt. Ericsson startade i pole position på Suzuka och hade inte några problem att köra hem säsongens tredje vinst i japanska Formel 3.

– Jag gjorde en bra start och min taktik var att köra riktigt hårt de första fyra fem varven. Jag fick en lucka på två tre sekunder. Sedan var det bara att mala på och jag hade snabba varvtider hela tiden. Det var ett riktigt bra lopp.

Seger för femte helgen i rad

Det var också femte helgen i rad som Ericsson, 18, vinner i Formel 3 efter att ha tagit två vinster i brittiska mästerskapet.

– Nu har jag fått ett övertag på konkurrenterna, även mentalt och det är väldigt viktigt. Det kommer bli tufft att vinna mästerskapet, men självklart är det mitt mål.

Tvåa i loppet var Takuto Iguchi. Värsta konkurrenten i mästerskapet, stallkamraten Yuji Kunimoto, kom bara fyra. Därmed klättrar Ericsson från tredje till första plats i förarmästerskapet i kraft av fler segrar än tvåan Kunimoto som står på samma poäng.

Tre racehelger återstår av japanska Formel 3.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport