Stavhopp – mitt i stan

SPORTBLADET

DN-galan vill sprida ut grenarna i Stockholm

Foto: Kommer vi få se Alhaji Jeng hoppa högst i Kungsträdgården nästa år? Det är tanken.

DN-galan fortsätter att sprida sig i Stockholm. Nästa år kan stavhopparna flyga högt i Kungsträdgården och diskusarna flyga långt på Gärdet.

– Vi kommer att hitta på en del, säger galans tävlingschef Rajne Söderberg

Det började med kulstötning i Kungsträdgården i fjol och inför nästa år planeras alltså ännu fler tävlingar utanför Stockholms Stadion. Både höjdhopp, stavhopp och diskus finns bland grenarna som diskuteras.

– Vi har tankar på att ha stavhopp i Kungsträdgården. Sedan skulle man kunna ha diskus och andra teknikgrenar någonstans också, säger Rajne Söderberg.

Var skulle en diskustävling kunna vara?

– Ja du... Det vet jag inte. Det är något vi får kolla på.

Samtidigt som galan sprider ut sig geografiskt planeras det också för att utöka antalet tävlingsdagar. Kultävlingen avgörs dagen innan galan och en stavhoppstävling i Kungsträdgården ska avgöras ännu tidigare.

Eliten av galor

– Det kommer att bli flera dagar innan. Vi sprider ut det, säger Söderberg.

Nästa år tar DN-galan också steget in i Diamond League, den nya serien som tar över efter Golden League. Då får galan det slutliga beviset på att den tillhör eliten av galor.

– Det ska bli väldigt intressant och det kommer att innebära en hel del. Vi kommer att samarbeta mer med andra galor än vad vi gör i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott