Fördes akut till sjukhus

SPORTBLADET

Ola Wenström blixtopererad: ”Det gjorde riktigt ont”

1 av 4 | Foto: mitt i natten ”Jag kom hem på natten och kände att något var fel. Jag fick åka in akut”, berättar TV3:s Ola Wenström.

Han ska leda TV3:s nya storsatsning.

Ola Wenström tvingas göra det med en blixtopererad blindtarm.

– Jag kände att något var fel och fick åka in akut, säger Wenström.

Det råder rena sjukstugan inför TV3:s storsatsning Superstars.

Programledaren Reneé Nyberg behandlas för borrelia – och hennes kollega Ola Wenström har blixtopererats för blindtarmsinflammation.

Det var förra måndagen som tv-sportprofilen Wenström låg under operationskniven, sedan han fått svåra känningar i magtrakten. Blindtarmsinflammation blev domen och Wenström opererades akut.

– Jag kom hem på natten och kände att något var fel. Jag kollade på nätet vad det kunde vara och åkte in akut samma natt. Det gjorde riktigt ont, säger Wenström som efter omständigheterna mår bra.

”Bara att bita ihop”

– Det var vältajmat att det hände då och inte nu. Operationen gick bra och jag kunde åka hem efter ett dygn. Jag har redan testat på att jobba och det har gått bra. Det är bara att bita ihop. Jag kommer vara med när vi börjar spela in, säger Wenström.

Reneé Nyberg behandlas med antibiotika sedan hon fått en släng av borrelia

efter ett fästingbett.

– Jag träffade Ola häromdagen och han hade ett Börje Salming-liknande ärr på magen. Det är tur i oturen att vi båda blev dåliga en vecka innan vi ska spela in. Men jag mår bra och äter penicillin. Om Ara Abrahamian kunde brottas i VM med bältros ska jag nog kunna genomföra inspelningarna med borrelia, säger Renée Nyberg.

Ersättare finns

En krasslig programledarduo är ingen optimal sits när inspelningarna av tävlingsprogrammet Superstar startar på måndag. Det sköra läget gör att TV3 har utarbetat en reservplan.

– Det här är så klart väldigt olyckligt men min förhoppning är att båda är med på måndag. Men man vet aldrig vad som händer. Vi har några alternativ i fall Ola eller Reneé inte skulle vara tillgängliga, säger programchefen Anders Knave.

Några alternativ?

– Vi har några namn, men vilka vill jag inte avslöja.

Inte aktuellt att flytta på inspelningsdatumet?

– Nej, det går inte. De här idrottsprofilerna är inbokade och skulle vi ändra datum skulle det inte passa alla, säger Knave.