Längtar efter att få köra igen

avSportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

PG Andersson ställer upp i SM-rally

Hans längtan efter att få köra rallybil igen blev för stor.

Därför kommer dubbla juniorvärldsmästaren Per-Gunnar Andersson till start i årets andra SM-deltävling, South Swedish Rally.

– Jag började få nervproblem på helgerna och kände att jag var tvungen att få komma ut och köra en tävling igen, säger den 29-åriga värmlänningen.

Foto: Suzuki
Förra året körde PG Andersson i rally-VM, nu kommer han till start i South Swedish rally.

Kvalitén på startfältet i South Swedish Rally går sannerligen inte att klaga på. Daniel Carlssons anmälan veckan som gick och PG Anderssons nu ger krydda till tävlingen som startar 15 maj.

Så sent som i fjol körde PG Andersson samtliga VM-deltävlingar för Skoda. Trots flera toppresultat i slutet på säsongen – femteplatser i såväl Japan som Storbritannien – valde japanerna att lägga ner sin satsning med SX4 WRC. PG blev utan fabriksstyrning och har sedan dess bara tävlat i Norge.

Men nu är han alltså tillbaka på hemmaplan.

Medan Daniel Carlsson kommer att köra värstingklassen, Trimmat 4WD, i en Ford Focus WRC nöjer sig PG med den fyrhjulsdrivna, otrimmade klassen. Han kommer till start i den Mitsubishi Lancer Evo VII han byggde säsongen 2007.

– Bilen har bara rullat i två tävlingar och egentligen skulle den ha varit såld för länge sedan, men eftersom jag inte lyckas bli av med den är det ju lika bra att använda den, berättar han i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally