Victor Hedman om petningen: ”Det gjorde ont”

Victor Hedman petades överraskande från OS-truppen 2014.

Fem år senare har han fortfarande svårt att dölja sin besvikelse.

– Jag grävde ner mig. Det gör ont, säger NHL-backen i tv-programmet Wikegård vs.

Flera NHL-stjärnor lämnades utanför OS-truppen som skulle åka till Sotji 2014. Bland dem fanns Victor Hedman, som hade sin bästa NHL-säsong bakom sig i Tampa Bay.

Hedman var lagets poängbäste back med 22 poäng (8+14) och snittade då mest speltid i laget.

– Jag har spelat mitt livs bästa hockey den här säsongen och är grymt besviken, sade han till Sportbladet då.

”Grävde ner mig”

Nu, fem år senare berättar Hedman hur besviken han var över petningen och säger i tv4:s program Wikegård vs att det tog hårt på honom.

– När du inte får representera ditt land är det ett stort besvikelse. Jag grävde ner mig. Det gjorde ont, säger Victor Hedman och fortsätter:

– När man är yngre så man kanske inte kollar på NHL i första hand, utan det var Modo och Tre Kronor man kollade på. Och att inte få vara med, det var inte kul. Det var det tuffaste när det gäller landslaget.

Pratar om allting

Skillnaden mellan Pär Mårts, som var förbundskapten då, och Rikard Grönborg, som är förbundskapten idag är påtaglig, säger Hedman och ger ett exempel.

– Som coach var det kanske inga större problem med Mårts. Men det är ju svårt, alla har olika ledarstilar. Om man inte kommer med, så blir man såklart inte lika nöjd. Vissa tränare kanske föredrar andra spelare, men jag är inte säker på att det var så då.

– Rikard har bott här ( i USA) i 25 år och hans kontakt med oss är fenomenal. Han pratar inte bara hockey med oss utan om allting. Det är oerhört kul, säger den 28-årige stjärnbacken.

Wikegård vs sänds på Sportkanalen, onsdag 13/2 klockan 21.30.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.