Mauro Icardi

Icardi blir av med bindeln och petas

Av: 

Oscar Rickstrand

SPORTBLADET

Mauro Icardi detroniseras i Inter.

Skyttekungen har blivit av med sin kaptensbindel.

Nu vägrar han att spela i morgondagens Europa League-match.

– Han kallades, men valde att inte följa med, säger tränaren Luciano Spalletti.

I flera säsonger har Mauro Icardi varit kapten och anfallskung i Inter.

Den tiden är nu över. På onsdagen kom beskedet att Icardi blir av med kaptensbindeln till den 34-årige målvakten Samir Handanovic.

Kort därefter meddelade Inter att argentinaren - ledaren av klubbens interna skytteliga - lämnas utanför truppen till torsdagens Europa League-match borta mot Rapid Wien.

Vägrar spela

På en presskonferens förklarar Inters tränare Luciano Spalletti att världsstjärnan vägrar följa med till Österrike.

– Icardi kallades till matchen, men han valde att inte följa med, säger Spalletti som också berättar om beslutet att byta kapten.

– Det var ett ledsamt beslut att ta, men det togs för Inters bästa. Han (Icardi) blev inte glad. Det är inte en lätt sak att prata om.

Utdragna förhandlingar

Spalletti för inga utvecklade resonemang kring konflikten, men en möjlig anledning är de problematiska kontraktsförhandlingar som ägt rum mellan Icardi och Inter. 25-åringen sitter på ett kontrakt som sträcker sig till 2021 och under de senaste månaderna har parterna diskuterat en förlängning.

Men någon överrenskommelse har inte nåtts och de utdragna förhandlingarna har väckt kritik från både agenten Wanda Nara (som även är hans fru) och tränaren Spalletti.

”Talar inte mycket”

Den italienske journalisten Gianluca Di Marzio (Sky Sports Italia) menar dock att kaptensbytet inte har att göra med kontraktsförhandlingarna.

”Motiveringen handlar huvudsakligen om Icardis beteende och hur han hanterar rollen som kapten. Argentinaren är en kapten som inte talar mycket i omklädningsrummet”, skriver Di Marzio.

Icardi - som noterats för nio mål i Serie A den här säsongen - har tidigare ryktats bort till flera storklubbar och det har huvudsakligen pratats om en övergång till Real Madrid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

MFF-mittbacken missar matchen mot Chelsea

ÄMNEN I ARTIKELN

Mauro Icardi

Serie A

Inter Milan

Europa League