Tourens baksida

avJohannes Hägglund

SPORTBLADET

Ny dramatisk olycka: ”Personerna i bilen har nog dåligt samvete”

1 av 10 | Foto: REUTERS

Tour de France skakas av en blodig krasch.

Juan Antonio Flecha blev påkörd – av en bil.

Spanjoren vurpade in i Johnny Hoogerland som flög in i ett taggtrådsstängsel.

– Vi får vara glada att vi fortfarande lever, säger Hoogerland som tvingades sy 33 stygn.

En bil som körde på en cyklist, ett brutet lårben, en nyckelbensfraktur och sex cyklister som lämnade tävlingen för gott.

Snacket efter den nionde etappen handlade, som så många gånger förr i årets Tour, mest om olyckor.

Landade på taggtråd

Med 38 kilometer kvar att köra hade fem cyklister gått i från klungan. När en tv-bil skulle köra om tätkvintetten, råkade föraren köra på Juan Antonio Flecha som vurpade in i Johnny Hoogerland. Holländaren flög genom luften och landade på ett taggtrådsstängsel.

– Vi får vara glada att vi fortfarande lever. Jag tror inte att någon gör något sådant med flit. Personerna i bilen har förmodligen väldigt dåligt samvete, säger Johnny Hoogerland enligt Eurosport.

Hoogerland tvingades till sybordet och fullborda 33 stygn efter den otäcka kraschen, enligt rapporter från nyhetsbyrån AFP.

Jättekrasch

Både Flecha och Hoogerland kunde fullfölja loppet. Tidigare i etappen var ett dussin cyklister inblandade i en krasch i en utförsbacke. Sex av dem tvingades bryta tävlingen, däribland Alexandre Vinokourov som flög ut i skogen och bröt lårbenet.

Vann gjorde spanjoren Luis Leon Sanchez. Samtidigt fick tävlingen en ny totalledare. Hemmaåkaren Thomas Voeckler tog över den gula ledartröjan från norrmannen Thor Hushovd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport