Bäst i världen – på klädchocker

SPORTBLADET

Ännu en spektakulär utstyrsel från stjärnan

1 av 11

Det hade kunnat vara en helt vanlig träningscomeback.

Men det blev det inte.

Serena Williams tränade i en heltäckande rosa dräkt – som bara var den senaste i raden av uppmärsammade spelkläder.

Systrarna Williams har under hela 2000-talet varit bland världens bästa tennisspelare.

Men det är inte bara deras imponerande spel som har lockat rubriker det senaste decenniet. Systrarna har även visat sig ha känsla för vad som ger rubriker och har fått stor uppmärksamhet tack vare deras uppseendeväckande kläder som de har spelat i.

Spelade i kroppsfärgat

Förra säsongen fick exempelvis Venus Williams stor uppmärksamhet då hon både i Australian Open och Franska Öppna spelade i kroppsfärgade underkläder, som fick åskådarna att tro att hon spelade med rumpan bar.

Hennes underkläder var då helt egendesignade.

– Idén var att bära byxor som var i samma färg som mitt skinn. Det funkar väldigt bra, tydligen, sade hon då.

Venus syster Serena, som i går gjorde träningscomeback i en heltäckande rosa dräkt, har även hon vållat uppmärksamhet för sina olika utstyrslar. För ett par veckor sedan släppte hennes motskådespelerska i en reklamvideo för ett tv-spel en video på twitter, där Williams var minst sagt utmanande klädd.

”En otrolig designer”

Men videon var för utmanande, och tv-spelstillverkaren stoppade videon.

Och precis som sin syster är Serena, som bland annat spelade i en "kattdräkt" i US Open redan som 17-åring, intresserad av mode och design.

– Jag är en otrolig designer. Jag vet inte hur jag vet det, men jag gör bara de här sakerna. Jag börjar bara skissa och sen sen vet jag bara färgerna och hur det ska se ut, sade hon i en intervju med Dexign för sex år sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis