Söderling till final i Brisbane

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-08

Robin Söderling bygger form inför Australian open.

På köpet kan ha få sin sjunde titel.

I finalen i Brisbane, natten till söndag svensk tid, väntar amerikanen Andy Roddick.

6–3, 7–5 mot tjecken Radek Stepanek i semifinalen i Brisbanes ATP-turnering underströk ännu en gång det alla som titta sett den senaste veckan.

Söderling börjar toppa formen inför året första Grand slam senare den här månaden.

Bästa hittills

– Jag servade bra och har spelat bra hela veckan. Jag tror att det här var den bästa matchen, sade den svenske världsfemman på den officiella presskonferensen sedan han bokat sin plats i finalen.

Där väntar amerikanen Andy Roddick som förpassade sydafrikanen Kevin Andersson med 6–2, 4–6, 6–2 i den andra semifinalen.

Men Söderling fick jobba för segern. När han servade för matchen vid 5–4 bröt Stepanek. Tjecken lyckades inte dra någon fördel av det eftersom han omgående tappade sin serve och Söderling gick fram till seger i två raka set.

– Jag gick inte lika hårt på min förstaserve som jag borde ha gjort. Försökte placera den i stället och Stepanek returnerade bra. Det var troligen en mix av att jag spelade för mycket på säkerhet samtidigt som han spelade väldigt bra, säger Söderling om att matchen förlängdes med några game.

Högst seedade

Finalen blir en duell mellan turneringens två högst seedade spelare och ska man tro Roddick blir den en underhållande match.

– Vi kommer att få se det bästa av vad som visats den här veckan. Han (Robin) spelar verkligen starkt och servade riktigt bra. Han kontrollerade hela matchen precis som han kontrollerat alla sina matcher den här veckan, säger Roddick.

Amerikanen vann turneringen förra året. Söderling har vunnit tre av karriärens fem matcher mot Roddick, senast i Paris Masters förra året.

TT

Följ ämnen i artikeln