Redo för fartfest

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Storpublik när STCC intar stan: ’Är ett jäkla tryck i år’

1 av 3 | Foto: Foto: SCANPIX, BILBYRÅN, google maps
Folkfest Biljetterna till lördagens STCC-race är nästan slutsålda, så precis som förra året väntas det bli storpublik när starten går på Frihamnspiren i morgon.

GÖTEBORG. STCC-cirkusen lämnar landet och drar in till stan.

Och Göteborg laddar för publikfest.

– Vi har en jädra medvind, det kommer att vara slutsålt i år igen, säger presschefen Joakim Tärnström.

Läktarna är uppbyggda, banan är preparerad. Och publiken strömmar till i massor.

– Det finns plats för drygt 13 400 åskådare, och i dag finns det bara ett ytterst fåtal biljetter kvar. Det blir säkert en del återbud, men de som kommer i morgon och hoppas få tag i en biljett riskerar helt klart att få vända hem igen, säger Joakim Tärnström.

Enda cityracet

Var är den bästa platsen för att se loppen?

– Man ser egentligen bra oavsett var man står på arenaområdet. Men det är klart, precis nere vid första hårnålskurvan kan det vara extra spännande. Där lär de flesta omkörningsförsöken ske.

Göteborgsloppet är seriens enda cityrace, och körs nu för fjärde gången.

– Det är ett bra sätt för oss att hitta ny publik, och inte bara köra på mindre orter. Och det är ett jäkla tryck i år, både från publik och media.

”Ett riktigt kliv”

Enligt en mätning gjord av Mediapilot så har STCC-cirkusen under årets fem första månader genererat PR i media värt 232 miljoner kronor – 50 miljoner mer än under hela 2010.

– Det känns som att sporten har tagit ett riktigt kliv i år. Nästa år blir det ännu bättre med finalloppet på Solvalla. Vi vill verkligen ta sporten till publiken, säger Tärnström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC