Dagens namn: Evert, Eilert

Kroatiencoach rasade efter förlust

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-20

Om det var fest och glam i det danska lägret efter övertygande 34–29 mot Kroatien, var det desto dystrare miner bland kroaterna.

– Domarna stal matchen från oss. De kommer att förstöra sporten, dundrade kroatiske coachen Slavko Goluza.

Det var länge jämnt och ovisst då två av handbollens giganter, Danmark och Kroatien, drabbade samman i en rödvitkokande Malmö Arena. I halvlek stod det 16–15 till Kroatien. Men i andra perioden exploderade Danmark i ett anfallsfyrverkeri utan like och Kroatien hittade inget motmedel för att stoppa framförallt Mikkel Hansen, niomålsskytt, och Kasper Söndergaard, tiomålsskytt.

– Söndergaard gjorde sitt livs match, mös coachen Ulrik Wilbek på presskonferensen efter matchen.

En som inte var på myshumör var däremot Kroatiens coach Slavko Goluza. I mycket hårda ordalag fördömde han det franska domarteamet Reveret och Lazaar, som Goluza ansåg gav bort segern till Danmark genom en serie felaktiga domslut.

– Danmark förtjänade segern, men inte med så mycket hjälp från domarna, sade Goluza.

Han deklarerade att Kroatien under fredagen kommer att lämna in en officiell protest, där man definierar exakt vad man anser att domarna gjorde för misstag.

I och med femte segern skaffade sig Danmark ett gyllene läge inför mellanrundan, dit laget tar med sig fyra poäng.