Wennman: Chelsea tänker skjuta först och fråga sen

SPORTBLADET

LONDON. Afternoon Tea, säger dom i den här stan.

Afternoon T, säger jag.

T som i Torres.

T som i Tack för Tokig ToppTrio.

Foto: Mål i den blå tröjan i dag?

Får man tro de senaste rapporterna i England – klockan är kvart i två på natten när jag skriver det här – kommer Chelsea att satsa på en fenomenalt namnkunnig och offensiv trio mot Liverpool i eftermiddag:

Didier Drogba, en av världens bästa anfallare. Skyttekung, matchvinnare. Inte i sin bästa form nu – men de stora matchernas man.

Nicolas Anelka – fruktad målspruta i en mängd klubbar, tidigare vinnare av skytteligan, alltid hög klass – och Chelseas bäste spelare senast.

Fernando Torres – ja, ni vet. Världs- och europamästare med Spanien. 500-miljonersvärvning från Liverpool. Nästan omöjlig att stoppa när han är skadefri och sugen och pigg i benen.

Har Premier League nånsin sett en på papperet starkare och mer meriterad trio anfallare samtidigt i en startelva?

Tja, det går väl att finna andra bra kombinationer, särskilt från 70-talets glada dagar då lagen verkligen spelade 4–3–3 med tre riktiga forwards däruppe. Men om signalerna från managern Carlo Ancelotti stämmer så är det både fräckt och nyskapande det Chelsea försöker sig på i dag:

Kronisk målgörare på mittfältet

Torres och Drogba på topp. Strax bakom dem: Anelka. Det låter som en fruktansvärt svår uppgift för Liverpools försvar. Chelsea har också en kronisk målgörare på mittfältet: Frank Lampard.

Med fotbolls-Europas ögon riktade på Fernando Torres väljer alltså Chelsea att gå ut med ”all guns blazing”. De tänker skjuta först och fråga sen. Det kan sluta med en formidabel succé eller ett taktiskt misstag som en spännande Luis Suarez och ett nytänt Liverpool kan utnyttja.

Slår vad om en Pucko

Jag kommer att gå med lätta, förväntansfulla steg mina 20 minuter till Stamford Bridge i eftermiddag. Det var länge sen jag var så nyfiken på hur en enskild spelare kommer att uppträda, hur en match kommer att sluta, hur en publik tänker reagera.

Dagen T, som i Torres, är nåt som alla fotbollsgalningar ser fram emot. Kommer han att lyckas i Chelsea? Kommer Liverpool att blåsa honom på en drömdebut? Kan han spela ihop med Drogba och Anelka?

Mitt lilla tips, med stora magen, är att Torres gör mål i dag. Jag törs till och med slå vad om en mosbricka och en Pucko.

ARTIKELN HANDLAR OM