Blågults glädjebesked: Torstensson är tillbaka

Foto: Torstensson - snart blågul igen.
SPORTBLADET

Storstjärnan Linnea Torstenson är tillbaka i landslaget när kvalet till EM 2012 inleds.

– Hon spelade två matcher förra veckan i sitt danska klubblag och vi följer hennes utveckling noga, säger förbundskapten Per Johansson.

Torstenson utsågs till EM:s mest värdefulle spelare när Sverige tog silver 2010 men en axelskada i somras gjorde att hon ett tag såg ut att missa VM i Brasilien i december. Men nu blev det bara World cup i september. I EM-kvalmatcherna mot Slovenien och Tjeckien 20:e och 22:a oktober är hon åter med.

"Detta är första gången vi spelar på hemmaplan sedan EM och tjejerna uttrycker en längtan efter att få visa upp sig för sina fans", säger Per Johansson på handbollsförbundets hemsida.

Kaptenen varnar

"Allt fokus är nu inriktat på dessa matcher och vi lägger andra mål och visioner (som exempelvis VM i Brasilien i december) åt sidan för att prestera i nuet och skapa oss riktigt bra förutsättningar för att nå EM 2012."

Målet är att vinna mot både Slovenien och Tjeckien men båda lagen är på uppgång så förbundskapten Johansson höjer ett varningens finger. Samtidigt gläds han åt att flera skadade spelare är tillbaka. Förutom Torstenson även målvakten Gabriella Kain.

"Gabriella Kains revbensskada går väldigt mycket åt rätt håll och hon stod hela matchen i veckan i sitt danska klubblag."

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll