Felfritt Djurgården till final: ”Stort”

Superfemman avgjorde igen

Ranja Varli.
Ranja Varli.

Sex raka segrar och klart för SM-final.

Djurgården har chansen att gå obesegrade genom slutspelet.

– Det hade varit sjukt stort, säger forwarden Ranja Varli.

Djurgårdens SSL-resa imponerar: laget har gjort fyra säsonger sedan övertagandet av Balrogs plats i högsta serien och har nått SM-medalj varje år (ett guld och två brons).

Nu är klubben framme i andra SM-finalen och resan dit har varit spikrak. Såväl kvartsfinalserien mot Falun som semifinalserien mot Pixbo har slutat 3-0 i matcher.

Den tredje semifinalen mot Pixbo vanns med 5-2.

– Det var jämnt tills vi drog ifrån i slutet. Vi satte försvaret bra och vi hade koll på dem även om det var jämnt, säger forwarden Ranja Varli, 24, vars lag nu har chansen att gå hela vägen till guld utan att förlora en enda slutspelsmatch.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare och det är klart att det hade varit sjukt stort. Vi spelar riktigt bra och har både bredd och spets i laget. Vi har en bra chans i finalen oavsett om det blir Kais Mora eller Rönnby, ska man vinna så måste man slå alla lag. Vi har en fantastiskt bra känsla just nu.

70 procent av målen

Anledningen till lagets framgångar är lagets förstafemma som gjort 70 procent av målen i slutspelet - och som låg bakom fyra av fem mål i sista semifinalmatchen mot Pixbo.

Ranja Varli, som svarade för karriärsbästa 42 poäng i grundserien och blev tia i poängligan, är rookien i gänget. Forwarden har noll landskamper att jämföra med Jenny Gustafsson, Moa Tschöp, Sandra Mattsson och Emelie Lindström som alla spelade VM i december och har gjort sammanlagt 148 landskamper.

– Visst är det bra sällskap, man känner press på sig att leverera. Att det gått så bra för mig i år har med omgivningen att göra. Vi har riktigt bra kemi i femman och alla förstår varandra. Plus att Emelie Lindström är riktigt bra. Min uppgift är att öppna upp ytor och att göra mål, säger Varli.

Har du hört något från landslaget?

– Nej, det har jag inte. Sverige har riktigt bra spelare så det är inte lätt att slå sig in där, men så småningom hoppas jag få chansen. Men just nu tänker jag bara på klubblaget och SM-finalen.

Kais Mora tog tillbaka kommandot i matchserien mot regerande mästarna Rönnby genom att vinna med 10-5 på hemmaplan. Serievinnarna leder matchserien med 2-1 i matcher.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN