Här är hetaste slutspelslagen

Vinteridrotterna är i ett avgörande skede av säsongen. Sportbladet listar de hetaste slutspelslagen – i handboll, basket, innebandy och volleyboll.

Handboll

Herrar: Kristianstad

Kristianstad är numer handbollens Mekka i Sverige. Sedan nya arenan slog upp portarna i oktober 2010 har laget slagit publikrekord på publikrekord. Den här ­säsongen hade man, återigen, överlägset mest publik på sina hemmamatcher i grundserien, i snitt 4 938. En grundseriematch återstår innan slutspelet drar i gång.

Damer: IK Sävehof

Sävehof dominerade ­totalt i grund­serien och vann samtliga (!) 22 matcher.

Publikintresset har också varit stort och Sävehof hade mest publik på sina hemmamatcher i grundserien: 627

i snitt, tätt följt av tvåa Lugi som hade 612 åskådare per match i snitt.

Sävehof möter Önnereds HK i slutspelet, som börjar på söndag.

Basket

Herrar: Borås basket

Borås – som spelar en femte avgörande semifinal mot LF Basket i kväll – har ökat omsättningen från tre miljoner kronor för fem år sedan till nästan åtta miljoner i år. Laget har också ligans bästa publiksnitt,

1 747 personer per match.

Damer: Northland basket

Northland har fått ett lyft både spelmässigt – och publikmässigt. I grundserien hade man ett publiksnitt på 1 426 åskådare per match, vilket är en ökning på över 100 procent jämfört med fjolåret då man hade 689. I den femte avgörande semifinalen mot Sallén kom över 2 600 åskådare till Luleå Energi Arena och nu räknar laget med nya publikfester när Norrköping väntar i finalen.

Innebandy

Herrar: Storvreta

Uppsalalaget – som vann mot AIK med 5–2 i den femte semifinalmatchen i går kväll – har haft överlägset bäst publiksnitt hittills i SM-slutspelet: 2 077 åskådare per match, att jämföra med tvåan Mullsjö, nu utslaget, som skuggar på 1 550. Nu har de matchboll mot AIK i semifinalserien i morgon.

Damer: KAIS Mora

Mora var tvåa i publikligan i grundserien, endast slaget av Iksu, som åkte ut i kvarts­final mot Pixbo. Mora hade i snitt 368 åskådare per match i grundserien, och i slutspelet har de ökat snittet till 639, vilket är bäst av alla slutspelslag. Rönnby är tvåa på 614.

Kais Mora möter just Rönnby i semifinal.

Volleyboll

Herrar: Falkenberg

Tvåa i grundserien – ­sedan en kross mot Habo (3–0 i matcher) i semi­finalen. Falkenberg går som tåget i volleybollens elitserie och det speglar också av sig på publik­tillströmningen.

Hittills har man haft 317 åskådare per match i snitt under slutspelet, klart högre än VBK Tierp – tvåa i publikligan – som haft 236.

Damer: Lindesberg

Lindesberg har för vana att locka mest folk till sina matcher, så även den här säsongen. De kom visserligen bara femma i grundserien men monterade ner Gislaved i kvartsfinalen, 3–1 i matcher. Hittills har Lindesberg haft i snitt 406 åskådare per match i slutspelet, klart fler än Linköping, som är tvåa i publikligan med 211 i snitt. Nu ligger Lindesberg dock pyrt till efter att ha förlorat två raka mot Hylte/Halmstad i semin.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.