”Messi borde stanna till karriären är över”

Leo Messi.
Leo Messi.

I går kom spanska uppgifter om att Lionel Messis kontraktsförhandlingar brakat samman och att superstjärnan kan vara på väg till PSG redan i sommar.

Nu kommenterar Barcelonas tränare Gerardo Martino ryktena:

– Jag tycker han ska stanna i klubben till han lägger av, säger han.

I morgon ställs Barcelona mot Athletic Bilbao, en seger är ett måste för att ha en chans på ligatiteln. En titel som skulle kunna lyfta klubben från en tumultartad tid där man åkt ur Champions League, fått ett transferförbud och enligt uppgift riskerar att förlora sin superstjärna Lionel Messi till Paris Saint Germain.

Just Messis framtid pratade Barcelonas tränare Gerardo Martino om på presskonferensen inför Bilbao-matchen.

– Messi har varit i Barcelona sedan 12 års ålder och jag tycker att han ska stanna i klubben till han lägger av, säger han.

"Neymar borta säsongen ut"

Samtidigt bekräftade Martino att Neymars fotskada är allvarlig. Själv hoppades brassestjärnan vara tillbaka till den sista ligamatchen, en eventuellt helt avgörande match, mot Atlético Madrid.

Martino är skeptisk:

– Neymars skada är ett bakslag. Han är väldigt viktig för oss. Jag har svårt att tro att han spelar mer matcher för Barcelona den här säsongen, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.