Avgör med drömträff: ”Blev helt galen...”

Kuchars sköna segerslag från bunkern

Jublade efter drömslaget.
Jublade efter drömslaget.

För tredje tävlingen i följd höll Matt Kuchar på att spela bort segern i slutet.

Men i går slutade historien närmast osannolikt lyckligt.

Amerikanen sänkte ett bunkerslag på sista hålet – och vann med ett slag.

– När jag såg att publiken blev helt galen blev jag också galen, säger han.

Ska man vinna en golftävling går det att avsluta på många olika sätt. Frågan är om inte Matt Kuchar stod för ett av de snyggaste avgörandena på länge i helgen.

Den 35-årige amerikanen har haft ett finger med i spelet inför söndagsavslutningen i tre raka tävlingar – men tappat segern i samtliga. För två veckor sedan ledde Kuchar med fyra slag inför slutrundan men skickade bollen i vattnet på banans sista hål. PGA-tourtävlingen gick till särspel där Kuchar förlorade när konkurrenten Matt Jones satte en chip.

”Jag var lite chockad”

Men i natt fick amerikanen revansch.

Kuchar låg fyra slag efter Luke Donald inför söndagens runda av RBC Heritage men vräkte i birdie efter birdie. Men på det 17:e hålet kom en treputt och än en gång såg det ut som att historien skulle upprepa sig.

– Jag var lite chockad. Men jag tycker jag gjorde ett bra jobb för att skaka av mig det, säger han till PGA-tourens hemsida.

Jo tack, kort efter puttmissen plockade Kuchar fram helgens bästa slag. Amerikanen låg i bunkern strax utanför greenen efter två slag på 18:e. Men 35-åringen fick drömträff och bollen letade sig ner i hålet fram till birdie elva under par totalt.

Hyllades av publiken

En exalterad publik hyllade Kuchar med stående ovationer.

– Jag visste att det minst var ett lätt par. Bunkerspelet är bra. Inga problem, säger han.

– Jag gick upp och läste slaget noga, visste hur den skulle falla och bryta från höger till vänster. Så jag slog bollen till höger om hål och såg hur den rullade. Jag hörde hur publiken blev galen när bollen gick i, och jag blev galen själv. Det var en häftig känsla.

Luke Donald var fortfarande ute på banan och hade två hål kvar att spela. Men engelsmannen missade en birdieputt på 17:e och gjorde bara par på 18:e. Därmed var det Matt Kuchar som tog hem drygt en miljon dollar och vann på touren för första gången sedan i juni.

Enda svensken, Carl Pettersson, missade kvalgränsen efter två dagar.

HÄR KAN DU SE MATT KUCHARS DRÖMTRÄFF! (Extern länk)

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN