Uppgifter: ”Schumi” har gått ner 20 kilo

avAndreas Käck

1 av 28
Michael Schumacher vårdas nu i sitt hem.

F1-hjälten Michael Schumacher är alltjämt nedsövd.

Nu kommer skakande uppgifter om hans tillstånd.

Enligt obekräftade uppgifter han har gått ner 20 kilo.

Över nio veckor har passerat sedan Michael Schumachers allvarliga olycka i de franska alperna. Den sjufaldige F1-mästaren har tillbringat tiden sedan dess nedsövd på sjukhuset i Grenoble.

I fredags tvingades F1-legendarens manager, Sabine Kehm, dementera rykten om att tysken nu andas på egen hand och att respiratorn är bortkopplad.

– Michael är fortfarande i uppvakningsfasen. Situationen har inte förändrats. Alla uppgifter om återhämtningen som inte bekräftats av de behandlande läkarna måste betraktas som felaktig, sa hon i ett uttalande.

”Inte mycket hopp”

En tysk journalist, som vill vara anonym, citerades av The Telegraph och Daily Mail och menade att Schumachers tillstånd är så pass illa att ”bara ett mirakel” kan rädda honom.

– Läkarna har sagt det rakt ut till familjen. Mirakel kan inträffa, men det finns inte mycket hopp kvar om att han ska fixa det här, sa den anonyma källan.

Nu rapporterar holländska och spanska medier att Michael Schumacher gått ner 20 kilo – från 75 kilo till 55 kilo – under de drygt nio veckorna han legat nedsövd. Dessa uppgifter är ännu inte bekräftade.

”Han är en kämpe”

Mark Mader, chefsläkare på ett rehabiliteringssjukhus i Basel, Schweiz, säger till Blick att sannolikheten för att Schumacher ska återhämta sig helt minskar för varje dag som går.

– Den ”Schumi” vi lärt känna kommer vi nog aldrig att se igen. Ju längre han ligger nedsövd, desto sämre förutsättningar för hjärnan att återhämta sig.

Schumachers senaste lagkamrat, Mercedes Nico Rosberg, säger sig vara tyngd över vännens situation.

– Men om någon ska klara detta så är det Michael. Han är en kämpe, säger Rosberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1