Bandy

”Ära att få spela mot en sådan stor spelare”

avStefan Holm

SANDVIKEN. Det var inte bara den rekordstora publiken i Göransson arena som hyllade Magnus Muhrén.

Motståndaren Daniel Andersson gjorde det också.

– Det har varit en ära att få spela mot en sådan stor spelare, säger han.

När Sandviken hade säkrat semifinalplatsen åkte Magnus Muhrén ärevarv efter ärevarv i Göransson arena. Han applåderade publiken efter sin sista hemmamatch - men det hördes inte eftersom den för säsongen rekordstora åskådarskaran, 2 816 personer, samtidigt hyllade honom.

Vid sidan av isen stod Saik-tränaren Anders Jakobsson med tårar i ögonen. Han har spelat med Magnus Muhrén i Sandviken och haft honom som spelare i både Saik och landslaget.

Lika mycket som han led med Muhrén när han drabbades av en muskelbristning i låret och tvingades till fem veckors vila, lika mycket gladdes han med honom när finalplatsen var säkrad.

”Förtjänar att få spela en final”

– Det är så jäkla roligt att han kommer tillbaka efter skadan och får lira en final. Förhoppningsvis får han vinna den. Han är en fantastisk bandyspelare, en av de bästa genom tiderna, säger Anders Jakobsson.

Även Daniel Andersson i Villa-Lidköping hyllade Magnus Muhrén efter matchen.

– Den största storheten med honom, som människa och bandyspelare, är att han har varit med i två decennier och hållit klassen under så läng tid. Det har ingen annan spelare gjort, mig veterligen. Han är en stor spelare i svensk bandy. Gubben är trött och äter lite för mycket tjockpannkaka, men det är han som väger över till deras fördel, som gör att de vinner de här matcherna. Han förtjänar att få spela en final, men det gör vi också, säger Daniel Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy