”Man hoppas att han blir avstängd många tävlingar”

SPORTBLADET

Halfvarsson rasande efter vurpan

DAVOS/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson knäckte staven och vurpade i kvartsfinalen.

Då rasar han mot fransmannen Cyril Gaillard.

– Man hoppas att han blir avstängd många tävlingar, säger svensken.

Foto: Simon Persson föll två gånger i semifinalen.

Calle Halfvarsson tog sig vidare från kvalet, men i kvartsfinalen fick svensken problem. Halfvarsson var på väg att avancera, men fick fransmannens Cyril Gaillard skida på sin stav. Staven bröts och Halfvarsson vurpade, efter det var han chanslös.

– Han kör in i mig bakifrån och sparkar av min stav, kör över mina skidor och allting. Jag vet inte vad det är för fransman, men det är en fransman som inte har något med en semifinal eller final att göra och så ska han förstöra för mig. Det är lite tråkigt, säger han.

”Sjukt irriterad”

Sverige lämnade in en protest och hoppades att Halfvarsson skulle få köra semifinalen trots allt. Så blev det dock inte utan protesten avslogs.

– Man hoppas att han blir avstängd många tävlingar. Jag blir sjukt irriterad när någon som inte har något med semifinal att göra ska förstöra för mig, säger Halfvarsson.

Simon Persson och Teodor Peterson tog sig dock till semifinal. Där gjorde Persson ett mäktigt lopp och fick en lucka till resten av fältet. Men två vurpor förstörde för svensken som inte lyckades ta sig vidare.

– Så respektlöst han åker och får luckan varje gång och kör. Han blir lite ivrig men vem skulle inte bli det om man åker ifrån världseliten, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson.

Norrmannen Anders Glöersen vann finalen före finländaren Martti Jylhäe och ryssen Sergej Ustiugov.

ARTIKELN HANDLAR OM