Nytt klirr i kassan för svenskan

Publicerad 2014-03-08

Jessica Lindell ­Vikarby ­leder storslalomcupen 14 poäng före Anna Fenninger.

Jessica Lindell Vikarby har redan kört hem över 800 000 kronor den här säsongen.

Men tar hon hem rysaren och vinner storslalomcupen blir det rejält klirr i kassan.

– Det blir en bra semester, säger stjärnan.

Jessica Lindell Vikarbys tredjeplats och Anna ­Fenningers seger gör att det är upplagt för en jätterysare om storslalomcupen. Svenskan leder fortfarande, men nu är österrikiskan b­ara 14 poäng bakom när det återstår en tävling av säsongen.

– Det lättaste vore att vinna så blir det bra. Det kanske är bra för sporten att det är tajt, det blir en fajt i alla fall, säger Lindell Vikarby.

30-åringen, som missade pallen i OS, var sexa i torsdagens tävling där Fenninger också vann.

– Pressen släppte lite efter i går, det känns som en lättnad och revansch för mig själv i dag. Det lever fortfarande. OS var ett bottennapp och en stor besvikelse, därför var det skönt att få visa att jag fortfarande kan, säger hon.

Ytterligare 100 000 kr

Tredjeplatsen i Åre innebär att Lindell Vikarby kör in ytterligare 100 000 kronor. Hittills under succésäsongen har hon kammat hem drygt 800 000.

Vinner 30-åringen storslalomcupen kan hon räkna med ytterligare klirr i kassan. Förutom prispengarna i Lenzerheide väntar ytterligare bonus.

– Man får tyvärr inget från förbundet, det har vi inte resurser till, men åkarna har bonus i kontrakten. Om Jessica vinner får hon pengar från skidmärket, s­äger sportchefen Anders Sundqvist.

Pengarna är dock inget som Lindell Vikarby själv reflekterar över.

– Det är klart att det blir mer pengar än om man blir etta än tia och sjua som jag har blivit förut. Det är inget jag går och tänker på, men det blir väl en extra kul bonus när man ser vad det blir för resultat.

Vad gör du med pengarna?

– Det blir en bra semester.

Ställningen i storslalomcupen

1. Jessica Lindell Vikarby 432 p

2. Anna Fenninger 418 p

3. Maria Pietilä Holmner 299 p

4. Kathrin Zettel 260 p

5. Lara Gut 240 p

Så vinner Lindell Vikarby

Seger i en tävling ger 100 poäng, en andraplats 80 och en tredjeplats 60. Poängen delas sedan ut i en fallande skala ner till 1 poäng för åkaren på 30:e plats.

Jessica Lindell Vikarby tar hem storslalom­cupen så länge hon håller Anna Fenninger bakom sig i sista tävlingen.

Följ ämnen i artikeln