”Det är ett gäng idioter som inte förstår bättre”

Coachens "hyllning" efter segern

Anna Bartholds Northland besegrade Norrköping i den andra finalmatchen.
Anna Bartholds Northland besegrade Norrköping i den andra finalmatchen.

NORRKÖPING. Norrköping Dolphins fick landslagsstjärnan Elisabeth Egnell skadad och föll i måstematchen.

Nu kan Northland säkra SM-guldet på hemmaplan på lördag. 

– Jag tror inte att något kan stoppa oss nu, säger Anna Barthold.

I den första finalen skadade Northlands stjärna Tina Trebec knät. I den andra gjorde Norrköping Dolphins Elisabeth Egnell detsamma. Landslagsstjärnan, som blev utsedd till årets forward inför matchen, hade bara varit på planen i drygt sex minuter när hon fick bäras av planen.

Nu ser säsongen ut att vara över för Egnell. Ett tungt avbräck för Norrköping som ändå behöll kommandot fram till den tredje perioden. Hemmalaget ledde som mest med 12 poäng, men Northland kom tillbaka. Brittany Smart ledde laget och inför den sista perioden låg Dolphins under med 50-51. 

"Vi ska ta det ändå”

Northland kunde till sist vinna matchen med 73-65.

– Vi tappar Bettan, men jag tycker inte att det är en ursäkt. Vi har så pass bra spelare att vi ska ta det ändå. Fler borde ha steppat upp. Vi släpper in dem i andra quartern på ett sätt som vi inte ska göra. Men det är inte över än, säger Tanya Massamba.

Northland leder nu matchserien med 2-0 i matcher och kan säkra första guldet någonsin på hemmaplan på lördag.

– Jag tänker inte så jättemycket på det, jag har en lång basketkarriär och jag har aldrig vunnit SM-guld. Det är jättenära nu, men jag har sagt det hela tiden, en match i taget, säger Anna Barthold.

”Ett gäng idioter”

Coachen Jens Tillman sa efter förra matchen att det blir nästintill omöjligt att vinna guldet efter Trebecs skada. Nu är laget bara en match ifrån.

– Det är ett gäng idioter som inte förstår bättre. De förstår inte att det går att torska, att det är kört. De bara kör på. Jag är så imponerad, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN