Favoriterna i årets Masters på Augusta

Det är dags för Masters på mytomspunna Augusta.

Henrik Stenson drömmer om sin första major – men tonar själv ned förväntningarna.

Sportbladets Johan Linderstam listar de 10 hetaste segerkandidaterna.

1. Rory McIlroy, 24, Nordirland

Värker det ­historiska sammanbrottet på Augusta 2011 fortfarande? Har spelat allt bättre på sistone utan att vinna och snart kommer han att explodera. Kanske ­redan nu.

2. Phil Mickelson, 43, USA

Säg US Open och Mickelson börjar skaka på huvudet. Säg sedan the Masters och det s­tora leendet tittar fram. Publikfavorit som fullkomligt älskar den här banan.

3. Sergio García, 34, Spanien

García? Verkligen? Spanjoren med den stora Tiger-fobin har ju fallit igenom totalt så fort någon sagt ordet ”major”. Är dock i fin form och ­Tiger saknas ju, så k­anske ändå.

4. Jason Day, 26, Australien

Ville bli förste australier att vinna Masters och var nära förra året, innan Adam Scott hann före. Nöjer sig gott med att bli nummer två. Frågetecken för en skadad tumme.

5. Matt Kuchar, 35, USA

Har aldrig vunnit en major, men det känns lite som en tidsfråga. Varit i storform under våren med fem topp tio-placeringar sedan årsskiftet. Trivs som fisken på A­ugusta.

6. Adam Scott, 33, Australien

Vann förra året och bara tre spelare har vunnit Masters två år i rad; Jack Nicklaus, Nick Faldo och Tiger Woods, vilket är en onekligen hyfsad trio. Spelbolagens favorit.

7. Justin Rose, 33, England

Man har ju tidigare trott på honom många gånger förr och dessvärre ofta trott fel. Vann dock US Open förra året och ger förstås andrum, även om han är i något tveksam form.

8. Dustin Johnson, 29, USA

Har en stark säsong bakom sig där han lyckats med det mesta, utan då den lilla petitessen att vinna. Två andraplatser som bäst i år, men förr e­ller senare...

9. Jordan Spieth, 20, USA

Vore en jättesensation, då han skulle bli yngsta vinnaren någonsin och då ingen rookie vunnit Masters sedan Fuzzy Zoeller 1979. Men vet han bättre? Redan nu hur bra som helst.

10. Henrik Stenson 38, Sverige

Går givetvis inte att räkna ut, speciellt inte med hösten i åtanke. Dock rädd att det är önsketänkande då formen sviktar och puttningen är svag. Men: hoppas får man.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN