Ny seger för svenske knockoutkungen

Knockoutkungen fortsätter vinna.

Erik Skoglund, 22, knockade Danilo D'Agata i nionde ronden och har nu 20 raka proffssegrar.

– Det var gott att få till ett avslut, säger Erik Skoglund i TV 10.

Inför kvällens boxningsgala i Esbjerg försökte Danilo D'Agata hetsa upp stämningen genom att säga att Erik Skoglund skulle "njuta av sina sista dagar som mästare".

Svensken brydde sig inte då och när väl matchen var igång visade han varför italienaren inte lyckades skrämma upp honom inför. Svenskens 20:e raka proffsseger var en kontrollerad historia. I åtta ronder tog Skoglund säkra poängsegrar innan han växlade upp tempot i den nionde ronden där precis i slutet sänkte D'Agata.

"Rätt att bryta matchen"

Italienaren reste sig men domaren lät honom inte fortsätta.

– Domaren tar beslutet för att han har förlorat var och en av ronderna och ser inte att han har en chans att komma tillbaka, säger TV 10:s expert Roger Pettersson och fortsätter:

– Det var rätt av ringdomaren att bryta matchen där.

Seger var alltså den 20:e raka och 11:e på knockout för Skoglund som var nöjd med sin matchplan.

– Det kändes fint. D'Agato var som jag förutspått, han är svår att få tag på men efter ett tag så tröttnade han. Han kom inte undan jabbarna och jag kunde avsluta och få till en högerslägga, säger Erik Skoglund.

Segern innebar att Erik Skoglund nu försvarat sitt EU-bälte tre gånger.

Se höjdpunkterna från matchen

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN