Kallas ”hattrick”

SPORTBLADET

”Kändes som jag bara sluggade mig fram”

Davos. Som Charlotte Kalla förutspått blev dagens tävling den hittills jobbigaste i vinter.

Ändå ordnade hon karriärens första "äkta hattrick", alltså tre raka pallplatser i världscupen.

– Ibland kändes det som att jag bara sluggade mig fram, säger hon.

Foto: Marit Björgen vann i Davos.

Charlotte Kalla är troligen i sitt livs form. Hon kom till tävlingarna i Davos med två raka pallplatser i bagaget: tvåa i Kuusamos minitour, tvåa på tio kilometer klassiskt i Lillehammer.

Femton kilometer fristil i Davos blev ännu hårdare. Charlotte hängde med raketklättraren Therese Johaug tidsmässigt de första kilometerns, men fick efterhand se sig besegrad av norskan och Marit Björgen. Men därutöver kunde ingen rubba Kalla, som pumpade sig i mål som trea.

– Det var slitigare i dag än tidigare, säger hon efteråt och lägger till:

– Jag tyckte att det var tufft att gå ut på andra varvet, men fick tider som sa att jag fajtades för en pallplats. Det kändes att det var höjd (Davos ligger på 1500 meter), så jag fick påminna mig om att behålla lugnet och åka tekniskt riktigt.

”Känns som en stor trygghet”

Charlotte Kalla kom trea i säsongsavslutningen i Falun 09/10 och följde upp nästa säsong med två pallplatser. Men aldrig förr i karriären har hon visat så jämnhög form som nu och varit på pallen i tre raka individuella lopp under samma säsong.

Själv tycker hon ha höjt sin lägstanivå, vilket borgar för ett lyckat OS i februari.

– Det känns som en stor trygghet att ha lyckats behålla en bra känsla under hela säsongöppningen. Det ger en trygghet in i förberedelserna som väntar nu, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM