”Vaknade upp fyra gånger och grät”

SPORTBLADET

Tim Sherwood beskriver jobbet i Tottenham som "galenskap"

Foto: Tim Sherwood, t.v. bredvid Jamie Redknapp.

Tottenham åkte ur ligacupen efter förlust mot West Ham på onsdagen.

Nu säger den temporära managern Tim Sherwood att jobbet tar hårt på honom – och att han inte har en aning om vem som ska leda laget i matchen på söndag.

– Det är verkligen galenskap, säger han.

Efter den blytunga 0-5 förlusten mot Liverpool förra helgen sparkade Tottenham managern Andre Villas-Boas i måndags. Tim Sherwood utsågs som temporär ersättare och medger efter bara några dagar att jobbet tär ordentligt på honom.

– Det har varit annorlunda. Det är verkligen galenskap. Jag är inte van vid att bara sova två timmar per natt. Jag vaknar och tänker på fotbollsspelare, och jag sa häromdagen att jag sov som en bebis – jag vaknade upp fyra gånger i natten och grät, berättar han enligt  The Guardian.

Vet inte om han är kvar på söndag

Sherwood berättar också att omständigheterna kring hur han fick det tillfälliga jobbet är väldigt oklara.

– Jag skulle träna ungdomslaget i måndags klockan 10.15 när jag fick ett samtal från ordföranden som frågade om jag kunde komma över och träffa honom. Han frågade om jag kunde ta ut a-laget på träning i stället, vilket jag gjorde, och där är vi nu, säger han.

På söndag spelar Tottenham bortamatch mot Southampton i Premier League. Sherwood vet inte om han är kvar vid det laget.

– Den närmaste framtiden är väldigt oviss. Jag måste prata med ordföranden och höra hur han tänker. Helt ärligt vet jag inte. Om jag vet hur det blir mot Southampton? Nej, säger han.

Tottenham förlorade gårdagens match mot West Ham med 2-1 och åkte därmed ur ligacupen. Jakten på en permanent ersättare till Andre Villas-Boas fortsätter och de senaste rapporterna från silly season säger att Tottenham har kontaktat Ajaxtränaren Frank de Boer, som sägs stå överst på önskelistan.