Till division 3 – för 10 miljoner kronor

Galna affären på väg att genomföras

SPORTBLADET

För 1,5 år sedan flyttade Guillaume Cros från franska femtedivisionen till tyska division 4.

Nu är 22-åringen på väg att säljas för över tio miljoner kronor.

Till en engelsk division 3-klubb.

Att pengarna exploderat inom den internationella fotbollen är väldokumenterat men fallet med Guillaume Cros flyttar fram gränserna ytterligare. För nu är alltså engelska tredjedivisionslaget Charlton Athletic på väg att betala över tio miljoner kronor för en vänsterback från tyska division 3, skriver tyska Bild.

Klubbarna står på kö

Cros flyttade inför förra säsongen från RCO Agde i den franska femtedivisionen till tyska FC Carl Zeiss Jena. Klubben låg då i fjärdedivisionen men tog efter en playoffseger mot Victoria Köln steget upp i division tre.

Där har Guillaume Cros, som har meriter från franska U20-landslaget, fortsatt att imponera så mycket att en rad klubbar i den tyska andradivisionen nu står på kö för att värva honom. Men de har alltså stenhård konkurrens.

Har samma ägare

Även Augsburg i tyska Bundesliga, FC Basel i Schweiz högstaliga, franska Ligue 1-klubben Racing Strasbourg och grekiska PAOK Thessaloniki är med i jakten på 22-åringen. Dessa och engelska Charlton Athletic.

Foto: TT
Callum Harriot i svarta Charlton-tröjan 2014.

Charltons ägare är belgiske investeraren Roland Duchatelet – som av en händelse också äger FC Carl Zeiss Jen. Det är av den anledningen kanske ingen större förlust för den engelska klubben att betala över tio miljoner kronor till systerklubben i Tyskland och därigenom buda bort de andra intressenterna.

Men det är trots det en sensationell summa för en spelare som alltså flyttar från division tre i ett land till tredjeligan i ett annat.