Lundhs ilska: ”Hur i helvete? Avgå juryn”

avMartin Tolén

Sarah Sjöström tilldelades Bragdguldet 2017.

Det får fotbollsprofilerna att rasa.

”Hur i helvete kunde inte landslaget få Bragdguldet? Avgå juryn”, skriver TV4-journalisten Olof Lundh på Instagram.

Sarah Sjöström, 24, tilldelades Svenska Dagbladets guldmedalj, mest känd som Bragdguldet, för andra gången och slår sig därmed in tillsammans med Björn Borg, Ingemar Stenmark och Anja Pärson om att inneha två medaljer.

Enligt juryns motivering ska man vara ”i särklass” för att få Bragdguldet en andra gång och motiveringen löd: ”För historisk guldjakt och unik rekordslakt och i en serie särklassiga bragder.”

– Jätteroligt! Jag hörde någon skrika ja i rummet här bredvid så jag började tänka att det kanske blev jag. Superhäftigt!, sa Sarah Sjöström i en intervju med Svenska Dagbladet direkt efter prisutdelningen.

”Avgå juryn”

Men utdelningen skapar reaktioner i fotbolls-Sverige.

Både Östersunds Europa League-succé – där laget kvalificerat sig för 16-delsfinal – och det svenska herrlandslagets playoff-bragd mot Italien nämndes i förhandssnacket.

Och TV4-journalisten Olof Lundh är kritisk till att Sjöström får priset före fotbollslandslaget.

”Hur i helvete kunde inte landslaget få Bragdguldet? Avgå juryn. Inget ont om Sarah Sjöström men det herrlandslaget gjorde var en bragd”, skriver Olof Lundh på Instagram.

Även Viasat-kommentatorn Henrik Strömblad tycker att Janne Anderssons landslag borde ha tilldelats bragdmedaljen.

”Att slå ut Italien i ett avgörande VM-playoff är tydligen ingen bragd. Nåväl grattis till Sarah Sjöström igen. Hon är nationens största världsstjärna för stunden. Men för mig finns en större bragd 2017”, skriver han på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM