Pärsons superkontrakt ger henne sex miljoner

SPORTBLADET

SESTRIERE

Anja Pärsons OS-guld i slalom kunde inte ha kommit mycket lägligare.

I går diskuterade hon ett nytt – och guldkantat – tvåårskontrakt med skidfabrikanten Salomon. Enligt uppgifter till Sportbladet handlar det om fem-sex miljoner kronor – plus olika bonusar.

Redan i går hade pappa Anders Pärson och Anjas advokat Martin Klette ett första – och förberedande – samtal med Salomons racingchef Jacques le Masson i Sestriere.

– Det handlar om viktiga saker och då pratar jag inte bara om pengar. Alpint är numera en materialsport, nästan som formel 1, och det gäller att veta att man får rätt utrustning även i framtiden, säger Anders Pärson till Sportbladet.

Glödhet

Anja Pärson kör på skidor, pjäxor och bindningar från Salomon och är tillsammans med ärkerivalen Janica Kostelic företagets största affischnamn.

Segern i OS-slalomen och bronsen i störtlopp och super G har gjort Anja glödhet även på sponsormarknaden.

Vinner hon dagens storslalom blir hon OS-drottning – alla sporter inräknat.

Bonusar också

– Ärligt talat har jag ingen riktig koll på själva ekonomidelen, det får andra sköta (läs: Klette), men jag ska vara med i förhandlingarna ändå, säger Anders Pärson till Sportbladet.

Sportbladet har talat med personer knutna till olika skidföretag. Deras bedömning är att Anja Pärsons nya kontrakt kommer att värt runt fem-sex miljoner kronor. Dessutom kommer hon att få inskrivet olika bonusar som gör att hon – om hon fortsätter vinna i mästerskap och i världscupen – blir rejält belönad.

Patrik Thornéus