Tjeckien väntar för Sverige

SPORTBLADET

Slog Slovakien i kvarten

Det blir Tjeckien för Tre Kronor i OS-semifinalen på fredag.

Forsberg, Sundin och Alfredsson mot Jagr, Lang och Hejduk.

16.35 fredag eftermiddag får Sverige chansen till revansch för 1–6-floppen i World Cup 2004.

– Det är avgörandets tid, vinna eller försvinna, sa Tjeckiens Martin Rucinsky till AP angående semifinalen mot Sverige.

Tjeckien hade full kontroll mot Slovakien i två perioder. Martin Rucinsky och Milan Hejduk satte 0-1 och 0-2 och de få chanser som slovakerna skapade, tog Milan Hnilicka enkelt hand om.

Sedan Dominik Hasek blivit skadad och ersättaren Tomas Vokoun helt tappat formen har tredjemålvakten Hnlickia imponerat genom att hålla nollan i tredje perioden mot Kanada och under de två första perioden mot Slovakien.

Men Marian Gaboriks 1-2 i början av tredje perioden gav matchen viss nervositet och Slovakien fick sina chanser till kvittering, inte minst för Gaborik med minuten kvar.

”Alla lag som är kvar är ju bra”

Lillebror fick dock se sig besegrad med 3-1 i derbyt och nu väntar alla hockeyälskare på Sverige-Tjeckien 16.30 på fredag.

Vem minns inte mardrömmen i World Cup 2004 då Sverige förödmjukades med 6-1 av tjeckerna i Globen? Nu får ”Foppa” och de andra chans till revansch.

– Alla lag som är kvar är ju bra, så det spelar egentligen ingen roll vilka vi får möta. Tjeckien är ju fulladdade med kanonspelare. Det blir tufft. Men allt som varit hittills lägger vi bakom oss, det är från och med nu man ska vara som bäst, sade Fredrik Modin till TT.

Daniel Lagerqvist