Svenskorna klara för finalen

SPORTBLADET

Andersson och Dahlberg visade god form liksom norskorna och finskorna

Foto: SVT
Lina Andersson, Sverige.

Sverige var perfekt med från början i den andra semifinalen i damernas sprintstafett.

Nu återstår att se om Andersson och Dahlberg sparat tillräckligt med krafter till finalen.

Liksom i första semin gick fem lag snabbt ifrån och det var avgjort redan efter ett par sträckor vilka som skulle gå till final: Norge, Sverige, Tyskland, USA och Ryssland.

Anna Dahlberg och Lina Andersson fick ett lugnt lopp och såg starka ut, men någon värdemätare kan man inte säga att semifinal två blev. Å andra sidan fanns det tillfälle för topplagen att spara krafter inför finalen.

Norskorna Marit Björgen och Ella Gjömle tryckte på för att vinna loppet, men svenskorna lockades inte att gå med då det inte fanns någon anledning att ta ut sig.

Finland starka

Finland och Kanada gick bäst i den första semifinalen i damernas sprintstafett och följdes av Italien, Japan och Kazakstan till finalen.

Sex lag drog ifrån, med Kanada och Finland som hade greppet om loppet. Italien och Japan följde också med bra liksom Frankrike och Kazakstan, och det var kamp om vilka som skulle ta de sista tre finalplatserna.

Lagen bytte platser ideligen och inte förrän på sista sträckan hängdes Frankrike av ordentligt.

Aino Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen med Sara Renner och Beckie Scott fick en ganska lugn resa och kunde spara krafter till finalen. Bägge lagen såg ut som starka medaljkandidater.

Robert Triches