...och hans nya lön kan bli en miljon – i veckan

SPORTBLADET

Zlatan är på väg uppåt, inte bara när det gäller spelet.

Måltorkan är över och nu verkar en öppning vara på väg kring förnyandet av hans kontrakt - något som dragit ut långt på tiden.

Zlatan kan göra ett rejält löneklipp.

I förrgår uppges Juventus klubbdirektör Luciano Moggi och Zlatans agent Mino Raiola ha träffats. Raiola ska ha kommit till Juventus anläggning Sisport.

- Mötet ledde inte till något konkret, men bara att de sågs om Ibra var ett stort steg framåt, nu rör det på sig igen, säger en källa i Turin till Sportbladet.

Det som bland annat har sinkat förhandlingarna är Patrick Vieiras ankomst till klubben från Arsenal.

Vill ha 55 milj om året

Med sin lön på runt 55 miljoner kronor om året höjde han lönetaket i Juventus.

Zlatan uppges kräva lika mycket och det är inte Juve i nuläget berett att betala.

- Problemet är att klubbarna betalar skatten i Italien för alla spelare, spelarna får sin lön redan skattad. Det drar i väg till enorma summor för Juventus om alla ska hamna på den nivån, säger en källa och tillägger:

- Men Ibra vill vara bland de högst betalda och är inte heller nöjd med Juves förslag på trappstegsmodell med en höjning varje år, han vill ha hela höjningen direkt.

Målvakten Buffon förlängde i fjol till 2011 men vill förlänga igen för att kunna omförhandla lönen och han förstår därför Zlatans löneanspråk.

- Det är så det fungerar, det är en taktik som till sist bär frukt, säger Buffon till La Stampa och han förstår också om Zlatan till viss del påverkats av ovissheten.

- Ibra har sin karaktär som vi alla har. Kanske är han lite eldig över vissa saker ibland.

Jennifer Wegerup