”Det spelade som vettvillingar”

SPORTBLADET

Pokerproffset blev av med användarnamnet – och en halv miljon

Cyber-tjuvarna stal hans lösenord till kontot hos Partypoker.

När svenska pokerproffset Mats Rahm kom in igen hade det tömts på över en halv miljon kronor.

– Jag vet inte vad som händer nu, säger han.

Foto: Mats Rahm.

När Mats Rahmn, från Vällingby utanför Stockholm, försökte logga in sig på hemsidan Partypoker.com gick det inte alls. Fel lösenord fick han till svar.

Samma sak hände han när han försökte komma in på sitt hotmail-konto.

”Allt var vältajmat”

Anledningen till det tekniska strulet var värre än vad Mats Rahmn hade kunnat föreställa sig. Någon hade hackat sig in på hans mejlkonto och därigenom fått ut lösenordet till hans pokerkonto. Det var tömt på 65 000 dollar – över en halv miljon kronor.

– Det här är stöld. Och det är väldigt vältajmat. Jag var i Tallinn i fyra dagar för att spela Pokermiljonen och hade inte tillgång till mitt konto därifrån, säger Mats Rahmn.

Om han får igen pengarna är ännu inte klart. Tjuvarna hade nämligen lyckats spela bort en ansenlig slant under tiden.

– Jag vet inte vad som händer nu. En manager från Partypoker ska ringa mig senare i kväll och då får vi se. Tjuvarna har ju spelat bort en del av pengarna. En vän till mig såg mitt användarnamn i aktion, och sa att de spelade som vettvillingar, säger Mats Rahmn.

Mats Rahmn är besviken över Partypokers agerande – och varnar andra spelare för att använda hotmail.

Kommenterar inte

– Varför ringer det inga varningsklockor hos bolaget? Tjuvarna byter lösenord, loggar in från andra sidan världen, och för över maximala 8 000 dollar till nya konton och tar omedelbart ut pengarna. Vem som helst förstår att något inte stämmer. Hotmail? Aldrig att jag använder det igen, säger han.

Frågan är nu uppe på högsta nivå hos börsnoterade Partypoker, enligt uppgifter till Sportbladets pokerkrönikör Ken Lennaárd.

Sportbladet har förgäves sökt representanter för bolaget för en kommentar.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker