”Flash” rasar mot snacket

SPORTBLADET

”De ser vem som är bäst”

Janne ”Flash” Nilsson är tillbaka i STCC-cirkusen.

Och genast kommer rubrikerna.

– Det är ett jävla hackande på mig, säger ”Flash” till Sportbladet.

Foto: grundaren Janne Nilsson (t.h.) är tillbaka i STCC. I dag står han på startlinjen som nummer tolv.

Inte sen 2001 har startfältet varit så starkt inför premiären. 23 bilar, fler nya förare och en ökad satsning från alla team.

Och Sveriges STCC-grundare är också tillbaka.

Men Janne Nilssons nystartade Flash Engineering har inte ljudlöst smugit upp i häcken på konkurrenterna.

Det snackas, det rävspelas och teamen gör allt för att få varandra ur balans.

Med andra ord.

STCC 2006 är i gång.

”Det är väl en ära”

– Jag kan inte psykologi, men trots allt tror jag att de andra ser upp till mig eftersom att jag startade STCC. De ser vem som är bäst och det är väl en ära. Den dagen de slutar hacka så har jag väl blivit för dålig, säger ”Flash”.

Inför den här säsongen har det införts ett förbud att beträda tävlingsbanan 14 dagar innan start. Janne Nilssons nya racer landade i tisdags från BMW Motorsport i Tyskland.

En juvel på 2,3 miljoner kronor.

Han har inte hunnit testköra den innan premiären. Men för tio dagar sen infördes ett undantag från den nya 14 dagars regeln – och förarna fick 90 minuter extra på sig i torsdag.

– Många hörde av sig till oss eftersom de var sena och inte hunnit få i ordning bilarna. Därför ringde vi runt till alla team och frågade om de ville ha 90 minuter extra testtid i torsdags. Och 80 procent svarade ja och då tog vi det beslutet, säger Thomas Lindskog, ordförande i STCCs styrelse.

Elgh rasar

Men eftersom att Lindskog privat är polare med ”Flash” och dessutom hans tidigare chef i Volvo så satte genast spekulationerna i gång.

Det andra BMW-stallet, Elgh Motorsport, rasade över beslutet att införa en extra testdag.

– Vi har förberett oss väl och hållit tidsplanen. Har inte de andra det så får de skylla sig själva, säger föraren Calle Rosenblad.

Ni beställde er nya BMW som att ni skulle köra WTCC och fick den tidigare än de andra. Kan ni inte förstå dem som fått sina väldigt sent?

– Är det ”Flash” som har sagt det? Det handlar bara om att vi har varit ut i god tid. Inget annat, säger Rosenblad.

Jimmy Landström

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport