Samuelsson får starta sist: ”Tråkigt”

Foto: BILDBYRÅN NORWAY
SPORTBLADET

Sebastian Samuelsson, 20, sadlar om till längdskidor och tävlar i herrarnas 30 kilometer fritt på SM-veckan.

Då får skidskytten starta näst sist.

– Klart det är tråkigt, säger han till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson, 20, fick sitt stora genombrott på OS i Sydkorea.

Skidskytten åkte hem med ett guld (stafett) och ett silver (jaktstart) och har efter det återvänt till ”vardagen” i världscupen. Där har han både hyllats och blivit hotad då han valt att bojkotta världscupavslutningen i Ryssland.

– Det är klart att hoten mot mig spelar in, men huvudanledningen är att de inte har en fungerande antidopningsorganisation, sa Samuelsson till Sportbladet.

Ut som nummer 95

– Man har fått meddelanden om att man ska bli skjuten när man kommer dit och att de väntar på att jag ska komma dit för då ska de döda mig ungefär, fortsatte han.

Nu ska han tävla i SM-veckan i Skellefteå – som längdåkare.

Som Sportbladet tidigare rapporterat om finns Samuelsson på startlinjen i herrarnas 30 kilometer fritt, som börjar 09.10, på onsdagsmorgonen.

Men där får han starta näst sist.

”Gör det svårare”

SVT Sport rapporterar att 20-åringen kommer att få startnummer 95 då han inte har tävlat i längd det senaste året och därför rankas sist av alla i masstarten.

– Jag förstår att de måste följa sina regler men tycker så klart det är tråkigt att få stå långt bak. Det är klart att det gör det svårare att nå en topplacering, säger Samuelsson till SVT.

Enligt SVT planerar OS-hjälten även att köra lördagens 15 kilometer fritt.

SM-tävlingarna startar 09.10 och sänds i SVT 1

De gör upp om SM-guld på vinterveckan 2018 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM