Hansdotter öppnar för att fortsätta efter hemma-VM

SPORTBLADET

ÅRE. Frida Hansdotter tog åttonde raka pallplatsen i slalom.

Nu öppnar stjärnan för att fortsätta efter hemma-VM i Åre nästa år. 

– Jag har lite svårt att se att jag ska lägga skidorna på hyllan, säger hon. 

Frida Hansdotter avslutade slalomsäsongen på topp. Efter att ha missat pallen i de två första världscuptävlingarna har 32-åringen varit på pallen i åtta raka slalomtävlingar om man räknar med OS-guldet. 

Hansdotter var sexa efter det första åket i Åre, men körde upp sig i andra och knep andraplatsen efter Mikaela Shiffrin och Wendy Holdener. 

– Det är superkul att få avsluta på pallen. Jag trodde nog inte det med tanke på att jag låg sexa och hade ganska många före. Jag gav verkligen allt, men det har varit svårt att fokusera. Jag känner mig ganska slut i huvudet, säger Hansdotter och fortsätter: 

– OS-guld, trea i slalomcupen och åtta raka pallplatser känns helt galet.

”Skrattade för mig själv”

Hansdotter rankar årets säsong som den kanske bästa i karriären med hård konkurrens av säsongen för tre år sedan när hon vann slalomcupen.

Men några problem att ladda om inför nästa ser det inte ut att bli.

– Jag skrattade för mig själv när jag åkte till Seoul efter OS och låg och tänkte på hur jag skulle göra för att vinna VM. Då kände jag att man kanske ska njuta någon dag innan man börjar planera VM. Men jag har sagt att det är OS och VM på hemmaplan som är mina stora mål så det blir inte så svårt att ladda om. 

Hansdotter har tidigare sagt att hon inte vet hur det blir med karriären efter VM i Åre. Men nu öppnar hon får att fortsätta i två säsonger till. 

– Jag har inte funderat så mycket. Jag tycker att det är så kul att tävla så jag har svårt att se att jag ska lägga skidorna på hyllan. Men jag kommer inte hålla på i tio år till. Om det är en, två eller tre säsonger till får vi se, säger hon. 

– Det kan nog bli en kollaps. Jag är ganska trött. Men jag ska samla ihop det och köra i morgon. Sedan ska jag ta en ledig dag. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM