Falun och Storvreta klara för semifinal – vann fyra raka

avErik Wallskog

Foto: BILDBYRÅN
Storvreta är klart för semifinal.

Storfavoriterna Falun och Storvreta är klara för SM-semifinal.

Under torsdagskvällen vann båda lagen sin fjärde raka kvartsfinalmatch.

– Vi har varit bättre i de avgörande lägena, säger Faluns tränare Thomas Brottman till sslplay.se, efter 6–1-segern.

Efter tre jämna matcher städade de regerande svenska mästarna IBF Falun, enkelt undan IBK Dalen i den fjärde kvartsfinalmatchen mellan lagen.

Masarna rivstartade matchen och redan efter fem minuter ledde man med 2–0. Innan den första perioden var över hade man dubblat den ledningen till 4–0.

Delaktigt i båda de sistnämnda målen var 16-årige Malte Lundmark. Först assisterade supertalangen till Casper Backbys 3–0 och vid 4–0 bytte duon roller och Lundmark var den som satte bollen i nät.

– Jag tror han kan bli riktigt bra. Men han är fortfarande väldigt ung så det gäller att ta det lugnt med hans utvecklingskurva, säger Faluns tränare Thomas Brottman till sslplay.se.

”Jämna matcher”

Direkt i mittenperioden reducerade Dalenkaptenen Ketil Kronberg till 1–4, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Falun kontrollerade matchen och i stället blev Alexander Galante Carlström tvåmålskytt när han drygade ut till 5–1 i den tredje perioden.

Innan matchen var över hann även Casper Backby gör sitt andra mål och fastställa slutresultatet 6–1.

– Det har varit jämna matcher, men vi har varit bättre i de avgörande lägen och hängt dit bollarna. Men vi slarvar för mycket med boll stundtals i de enkla lägena, vi slappnar av och tappar momentum, säger Thomas Brottman.

Salo syndabock

I kvällens andra kvartsfinal vann även Storvreta sin fjärde raka match.

Matchen borta mot Helsingborg var länge jämn. Men efter att Nico Salo missade straff i underläge 4–5 i den sista perioden ryckte Uppsalalaget och vann med 8–4. Stor matchhjälte för gästerna blev tremålskytten Niklas Winroth.

– Vi gjorde en stabil insats ändå. Det här var första matchen vi kunde spela på ledning och vi visade att vi är starka då. Helsingborg står upp bra, men när vi trummar ifrån kan de inte sätta emot, sade Winroth till sslplay.se efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM