Hammarby-sensationens spikraka utvecklingskurva

”Jag ska visa att det som hände senast mot Västerås inte var en engångsföreteelse”

1 av 2 | Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

avEmil Carlsvärd

SPORTBLADET

Hammarby Bandy har öppnat säsongen strålande och leder elitserien efter nio omgångar.

Kasper Milerud, 22, som har gjort tio mål på nio matcher, förklarar en del av framgången.

— Jag tränade hårt hela sommaren för att bli bättre den här säsongen, säger mittfältaren till Sportbladet.

I lördags tog Hammarby en ny viktig seger, den sjunde för den här säsongen, hemma på Zinkensdamm i toppmötet med Västerås (8–5).

Kasper Milerud gjorde tre av målen – hans åttonde, nionde och tionde mål den här säsongen, en säsong som öppnat sensationellt bra både för honom och för Hammarby, som leder elitserien efter nio omgångar.

Men i kväll väntar en ny, tuff utmaning: tabellsexan Bollnäs, bara tre poäng bakom Bajen, på bortaplan.

Tankarna inför matchen?

— Det är en lång serie med många lag som ligger inom samma poäng. Varje match är viktig. Vi har en bra känsla in till kvällens match från förra veckan, så det ska bli roligt, säger Kasper Milerud när vi når honom på telefon på väg till ”Zinken”.

Framgångarna som Hammarby haft inledningsvis bygger på en vinnarkultur inom spelartruppen, menar 22-åringen.

— Vi tror på det vi håller på med. Vi har många duktiga spelare och många vinnarskallar som vill vinna varje match. Jag tror det är det som gjort att det har gått så bra här i början.

”Jag tränade hårt hela sommaren”

För Kasper själv går utvecklingskurvan spikrakt uppåt.

— Man blir ett år äldre för varje år. Jag tränade hårt hela sommaren för att bli bättre den här säsongen, och det känns som att jag har fått bättre tryck i benen nu jämfört med tidigare. Vi har börjat säsongen bra, men det är fortfarande långt kvar. Jag ser fram emot matchen ikväll, jag ska visa att det som hände senast mot Västerås inte var en engångsföreteelse.

2011 blev Milerud uppflyttad till Hammarbys A-lag. Året efter blev ny klubbadress Sandvikens AIK, men där stannade han bara i ett år. Efter säsongen 2012/13 gick flyttlasset tillbaka till Stockholm, där han nu gör sin femte A-lagssäsong i klubben.

— Jag flyttade upp till Sandviken för att gå i skolan, men det gick inte så bra. Det är inte det enklaste att som 16-åring flytta hemifrån och bo själv. Jag klarade inte av det riktigt, och flyttade därför hem för att känna tryggheten igen.

Flytten är heller ingenting som Hammarby-spelaren ångrar nu i efterhand.

— Nej, det gör jag inte. Jag har dock fått gå en längre väg än om jag hade stannat i Sandviken, men jag tror att jag kommer ha nytta av det längre fram i karriären, säger han.

Just Sandviken är topptippade av i princip alla att vinna SM-guldet den här säsongen. Hur ser du på er fortsättning?

— Vårt mål är att vinna varje match och komma så högt som möjligt i serien för att få ett bra utgångsläge inför slutspelet. Vi är starka hemma, men det gäller att börja vinna bortamatcherna. Det måste vi snäppa upp för det finns många bra lag kvar att möta på bortaplan. Det börjar här nu ikväll.

ARTIKELN HANDLAR OM