Attacken: ”Stäng av Stepanova på livstid”

Isinbajevas ilska: ”Hon har spottat oss alla i ansiktet”

Julia Stepanova var den som såg till att den ryska dopningsskandalen kom upp till ytan.

Men friidrottsstjärnan Jelena Isinbajeva tycker att Stepanova borde stängas av på livstid.

– Hon har spottat oss alla i ansiktet, säger Isinbajeva.

Julia Stepanova var en av nyckelpersonerna som såg till att den ryska dopningsskandalen blev känd.

Hon var visselblåsaren som genom dolda inspelningar och egna berättelser såg till att anti-dopningsbyrån Wada kunde se till att stänga av flera dopade ryssar och beskrevs som ”en modig idrottare” efteråt.

”Hon är ond”

Som ’tack’ fick 29-åringen först beskedet att hon skulle få tävla under den olympiska flaggan vid OS i Rio de Janeiro – ett beslut som ändrades i går när Ryssland, trots allt, fick delta i spelen så länge inte idrottarna varit dopade tidigare.

Men stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva lider inte med sin landsmaninna.

I stället vill hon se Stepanova avstängd.

På livstid.

– Hon är ond och har spottat oss alla i ansiktet, säger Isinbajeva enligt ryska R-Sport.

”Ingenting att göra i sporten”

Isinbajeva menar att Stepanova, med en dopningsavstängning i bagaget, inte har något med friidrotten att göra igen och att landsmaninnan felaktigt målats upp som en hjältinna.

– Hon har först och främst ingenting att göra i sporten igen och borde bli avstängd på livstid. Jag förstår inte hur en som använt dopning och sedan blivit avstängd därefter kan byggas upp som en superhjälte, säger stavhoppsstjärnan.

Isinbajeva själv missar OS i Rio på grund av internationella friidrottsförbundets regler och har meddelat att karriären kan vara över.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.