E-post avslöjar OS-biljettskandal

SPORTBLADET

Brasiliansk polis har hittat e-post som avslöjar den irländske IOK-ledamoten Patrick Hickeys inblandning i OS-skandalen – där biljetter till de olympiska spelen sålts olagligt.

I mejlkonversationen mellan den frihetsberövade Hickey och den brittiska ägaren av ett biljettföretag, som polisen säger är hjärnan bakom affären, diskuteras biljetter som de planerade att sälja till överpriser. Det skulle ge dem en vinst på motsvarande drygt 25 miljoner svenska kronor.

Polisen uppger på en presskonferens i Rio de Janeiro att myndigheten också undersöker bankdokument som bevis för penningtvätt i samband med den olagliga biljettförsäljningen.

Hålls kvar i Brasilien

71-årige Hickey greps i Brasilien misstänkt för svartabörshandel av OS-biljetter, efter det att brasiliansk polis beslagtagit telefoner, datorer och pass vid en räd på det irländska OS-kontoret i Rio de Janeiro. Passen beslagtogs för minst tre av de irländska representanterna, som även de misstänks vara inblandade i härvan. De är inte frihetsberövade men måste stanna i landet för ytterligare förhör.

Polis beslagtog även oanvända biljetter som fanns i det irländska kontoret, biljetter som var öronmärkta för tävlandes släktingar och vänner, men som polisen misstänker skulle säljas olagligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

IOK

Sommar-OS