Misslyckade inhoppet av förbundskaptenen

Sveriges premiärmotståndare i EM hånas efter Super Bowl

Martin O'Neill ska i sommar leda Irland i EM-premiären mot Sverige.

I går gjorde dock den irländske förbundskaptenen dock ett mindre lyckat inhopp – som expertkommentator i Super Bowl.

”Vi hade svårt att förstå”, skriver Irish Times.

Pia Sundhage eller Erik Hamrén som expertkommentator i en Super Bowl?

Ja, i Irland hände det faktiskt.

När Denver Broncos och Carolina Panthers i går gjorde upp om titeln gjorde den irländske förbundskaptenen i fotboll, Martin O'Neill, ett inhopp som expertkommentator i BBC:s studio.

Men insatsen blev knappast särskilt lyckad.

Jämförde Newton med Keane

Förbundskaptenen för Sveriges kommande premiärmotståndare i EM i sommar hånas i dag rejält på sociala medier för sin insats i tv-rutan.

Bland annat jämförde O'Neill Carolinas quarterback Cam Newton med sin nuvarande assistent i landslaget och förre Manchester United-spelaren Roy Keane.

”Det var nog den bästa analysen. Vi hade svårt att förstå den”, skriver Irish Times.

O'Neill var på plats för att följa mötet tillsammans med nämnde Roy Keane och berättade i direktsändning att det var som belöning för att ha kvalat in laget till EM i Frankrike.

”Som att Woods kommenterar hockey”

Under inhoppet hade O'Neill även stora problem med hörlurarna som föll av huvudet upprepade gånger. Och hans påstådda intresse för amerikansk fotboll ifrågasätts på sociala medier.

”Att ha Martin O'Neill sitta och analysera amerikansk fotboll är som att ha Tiger Woods att snacka om hockey”, skriver en användare på Twitter.

Denver Broncos vann Super Bowl med 24–10.

Tweet av BreatheSport
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.