Karlsson klart för Soc-semifinal

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Mattias Karlsson bjöd på pingisdramatik när den är som bäst.

Efter en gastkramande batalj mot dansken Jonathan Groth är han klar för semifinal i Soc.

I de tre första seten och fram till 5–2 i fjärde spelade Mattias Karlsson världsmästarpingis och man trodde att det här skulle bli en enkel promenad i parken fram till vinst. Så långt hade Karlsson endast tappat 14 poäng efter 11–2, 11–5, 11–5 i de tre första.

– Allting satt och jag kunde göra nästan vad ville, sade han.

"Bra returer"

Jonathan Groths tränare, svensken Linus Mernsten, kommenterade att detta var det värsta han sett och han har varit med en hel del år i branschen.

– Groth har bra returer men jag fick bra utdelning på min serve. Varierade dem och lade lite längre servar än normalt, vilket gjorde att han inte kunde attackera lika mycket, sade Mattias Karlsson.

Vid 5–2 i fjärde satte Mattias en hård diagonal forehand och Jonathan Groth var i princip bortspelad, men mirakulöst räddade han bollen med racketen bakom ryggen och det överraskade Karlsson.

Det blev vändpunkten som nästan höll på att förpassa svensken ut ur turneringen, vilket i så fall varit väldig snöpligt. Jonathan Groth arbetade sig in i matchen och inte bara reducerade utan kvitterade till 3–3.

– Han höjer sig och får bra kvalitet på sina returer och tvingar mig till en del misstag, sade Mattias Karlsson.

"Tackade för stödet"

Dramat fortsatte i skiljeset och efter att Karlsson haft ledningen i stort set hela setet jobbade sig Jonathan Groth upp till 9–9. I kraft av egen serve och en entusiastisk publik lyckades Mattias Karlsson ta de två avslutande poängen.

– Jag måste tacka för stödet. Det är häftigt att spela inför den här publiken, sade han.

I semifinalen ställs han mot toppseedade Dimitrij Ovtcharov. En spelare som Mattias aldrig tidigare mött.

Förra året var Kristian Karlsson i semifinal, i år är det Mattias tur, men han är inte nöjd än. Spelar han som i kvartsfinalens tre första set kan det bära hela vägen. Det var 20 år sedan den senaste svenska singelvinsten i Soc, när Jörgen Persson lyckades vinna 1996.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM