Han tog ”världens bästa bild” på Bolt

SPORTBLADET

Fotografens lycka efter stjärnans lopp

Foto: GETTY IMAGES

Samtidigt som Usain Bolt sprang mot OS-finalen placerade Cameron Spencer fingret på kamerans avtryckare.

Bilden beskrivs nu som världens bästa på sprinterstjärnan.

– Jag tänkte vara "wow", säger den Sydney-baserade fotografen.

Usain Bolt bevisade att han är snabbast i världen och tog guld på 100 meter.

Men i samma ögonblick som sprinterstjärnan avancerade till finalen, med några ynka meter till målgången i semifinalen, sköt fotografen Cameron Spencer från Australien i väg en bild.

"Allt föll på plats"

När han senare granskade den visade det sig att en leende Bolt – mitt i loppet – hade ögonkontakt med kameran och bilden beskrivs som den bästa någonsin på sprinterstjärnan.

– Hans pose, hans steg och perfekta teknik. Sedan det stora flinet, han tittar åt mitt håll, gjorde att allt föll på plats, säger Spencer enligt australiensiska smh.com.

– Ibland finns det tur inblandat, men du måste också berömma dig själv. Det är en bild som jag är så nöjd med, fortsätter han.

Var rejält utrustad

Spencer jobbar på Getty Images och fotobyrån hade elva fotografer med 38 kameror på plats under loppet, vilket lät honom ta en "kreativ risk".

– Jag hade tre åtelkameror som inrättats på mållinjen samt en handhållen kamera. Man måste ha så många vinklar för att ha råd att ta en risk, säger Spencer.

– När jag tittade på bilderna på min kamera och såg hans leende tittandes åt mitt håll tänkte jag bara ”wow”. Det här är speciellt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Usain Bolt

Sommar-OS

Friidrott

Foto