Kunnas: ”Ska inte bli pensionär än...”

SPORTBLADET

Kunnas på bättringsvägen: ’Skämtade om att åka till Rio’

Kaj Kunnas fick i slutet av maj en hjärninfarkt.

Nu är den 53-årige tv-profilen på bättringsvägen.

– Jag tror inte, åtminstone hoppas jag inte, att jag ska bli pensionär än i alla fall, säger tv-profilen till Ilta-Sanomat.

Tv-sportprofilernas mystiska sjukdomar: ”Har fått helveteselden”

Det var i slutet av maj som finländske tv-profilen Kaj Kunnas, 53, drabbades av en hjärninfarkt och föll ihop i sitt hem.

– Just nu känns det som om jag hade turen med mig. Jag hade tur som inte fick infarkten medan jag sov, utan fick behövlig hjälp av grannar och många hälsovårdsexperter, sa Kunnas till Yle då.

”Hade biljetter till Rio ...”

Men nu, två månader senare, kommer glädjande rapporter.

Kunnas är på benen igen och njuter av sommaren hemma i sitt hus i Finland.

– Jag hade redan förbokat flygbiljetter till OS i Rio och skulle åkt i går. På skämt, och av abstinensen, sa jag att det hade varit roligt att lämna Finland, men jag inser att långa flygningar, tidsskillnad, värme och många arbetstimmar 16 dagar i rad inte hade funkat, säger Kunnas i en intervju med Ilta-Sanomat.

I stället berättar tv-profilen att han kommer följa OS i Rio de Janeiro framför tv:n, även om han i dag har ork nog att hugga ved, fiska och spela mölkky.

– Hjärnan är ju ingen småsak, precis. Läkarna har sagt att när jag talar sätts hjärnan på prov och jag kan ju inte sitta i en direktsändning för att efter ett par timmar säga: ”Förlåt, nu måste jag gå och sova.” Sådana saker måste jag ta hänsyn till, säger Kunnas.

Ska komma tillbaka

Men Kunnas har förhoppningar om att kunna komma tillbaka till jobbet och kanske även tv-rutan i mitten av augusti om läkarna ger sitt godkännande.

– Det har inte varit tal om pension även om det inte är omöjligt. Men jag tror att det skulle vara svårt för mig att gå in i den rollen. Jag tror inte, åtminstone hoppas jag inte, att jag ska bli pensionär än i alla fall, säger tv-profilen.

Tv-sportprofilernas mystiska sjukdomar: ”Har fått helveteselden”