Sjöströms miljonregn efter OS-guldet i Rio

”En inkomst i klass med Kajsa Bergqvist”

RIO DE JANEIRO. Sarah Sjöströms OS-guld kommer att ge ännu mer guld i framtiden.

Hennes manager Daniel Wessfeldt sätter henne i samma inkomstklass som Kajsa Bergqvist, som var Sveriges bäst betalda friidrottare under storhetsåren.

– Han har Big Dreams, säger Sarah Sjöström.

Sarah har redan fyra stora sponsorer i H&M, Procter & Gamble, Arena och Oatley.

– Som simmare står hon redan i särklass och efter det här är hon ännu större. Titta bara på sättet hon vann. Hon krossade allt och alla. Det var som att se Usain Bolt vinna 100 meter, säger Wessfeldt.

Hur mycket är ett OS-guld värt?

– Det är svårt att säga i dagsläget. Men vi har haft is i magen och inte förhandlat med någon tiden fram mot OS. Vi kommer att starta med det i höst. Men  vi har samma upplägg som vi hade med Kajsa Bergqvist. Få sponsorer, men stora företag med starka varumärken och långsiktiga avtal. Något av de nuvarande  avtalen ska skrivas om nästa år och vi ska ha in en ny storsponsor. Där har jag redan kontakt med ett storföretag och fler lär väl höra av sig. Men Sarah har samma potential som Kajsa Bergqvist. Hon är populär och går genom rutan.

Tjänade 10 miljoner/år

Kajsa Bergqvist var den friidrottare som tjänade mest under svensk friidrotts guldår på 2000-talet.

Överlägset bäst.

Hon flyttade till Monaco och bodde där under den aktiva karriären. Hon tjänade mycket bara i prispengar, men hade även en handfull mycket starka sponsorer och enligt uppgift tjänade hon upp mot tio miljoner kronor per säsong under storhetsåren.

Men det är inga officiella siffror och Daniel Wessfeldt vill inte avslöja några summor.

– Men Sarah Sjöström kommer att ha det bra. Och i flera år framåt.

Efter OS-guldet på hundra meter fjäril sa Sarah att Wessfeldt har "stora drömmar" och att en följd av både framgången och den tydligare internationella lanseringen är att hon får prata mer med världspressen.

– Min engelska blir bättre, jag kämpar på. Man har fått prata mycket engelska till vardags eftersom jag blir coachad av Andrej (Vorontsov). Då blir det automatiskt att man pratar engelska med Carl (Jenner) också. Sedan att man ska stå och snacka engelska med en tv-kamera i ansiktet och i en mick är lite svårare, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.