PL-säsongen räddad för Telias kunder

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Premier League säsongen är räddad för Telias tiotusentals kunder.

Tillsammans med MTG har de nått en lösning angående de nya kanalerna.

– Kan se Zlatan spela redan imorgon, säger Hélène Barnekow, VD för Telia Sverige.

MTG och Telia har haft svårt att komma överens angående de tre nylanserade sportkanalerna Viasat Sport Premium, Tv3 Sport HD och eSportTV.

Vilket har inneburit att Telias tiotusentals kunder riskerat att bli utan kanalerna och därmed missa Zlatans matcher med Manchester United, och en rad andra toppmatcher från Premier League.

Så sent som torsdags såg parterna ingen lösning och Telia öppnade en separat telefonlinje till de berörda kunderna. Men nu är en överenskommelse nådd, skriver både Telia och MTG i varsitt pressmeddelande. 

Kan se Zlatan imorgon

Glädjebeskedet innebär att parternas mångåriga samarbete fortsätter.

Telias kunder omedelbar tillgång till de nya kanalerna vilket innebär att man både på Viaplay och TV kommer kunna se Zlatans tävlingsdebut för Manchester United, när laget imorgon möter Leicester i Community Shield. Man kommer dessutom kunna se Viasats samtliga Premier League-matcher under säsongen.

– Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra TV-kunder alla dessa nya kanaler och därmed möjligheten att se Zlatan spela redan imorgon.

Det här innebär att vi nu har det bästa och mest kompletta TV-utbudet på marknaden. Tillsammans har vi kommit fram till ett fantastisk erbjudande för alla sportintresserade”, säger Hélène Barnekow, VD för Telia Sverige i ett pressmeddelande.

Inga prishöjningar

Förhandlingarna har pågått i ett halvår och det har varit tuffa diskussioner. Lösningen kom i sista minuten.

– För en vecka sedan såg det mörkt ut. Men sen hittade vi ett sätt i elfte rimmen kan man säga både när det gäller innehållet och att vi kan distribuera i vår streamingtjänst, säger företagets konsumentchef Jonas Hasselberg Jonnas Hasselberg.

Kunderna har drabbats, men ändå visat tålamod.

– Det har varit tufft och våra kunder kom i kläm. Vi är otroligt glada för att de varit tålmodiga och ödmjuka, så tack för det.

Det nya avtalet kommer inte innebära några prishöjningar för Telias kunder, säger Hasselberg.

– Vi har löst det utan att behöva höjer priserna och ett bättre sätt än vi hoppats på, säger Jonas Hasselberg.

Bredbandsbolaget får vänta en månad

De andra operatörerna har varit klara med sina avtal tidigare. Bredbandsbolagets kunder kommer att få tillgång till de nya kanalerna på TV från och med första september. Men de behöver inte oroa sig för att missa Premier Leagues första omgångar.

–  Innan dess har de tillgång till tjänsten Viaplay kostnadsfritt. Det är en utmaning att lansera under sommaren, säger Xavier Guerillon på Bredbandsbolaget.

Det kommer inte tillkomma några extra kostnader den första september. Det blir inga mer höjningar än de som gjordes innan sommaren. Att de skjuter på lanseringen är för kundernas skull.

– Utmaningen för oss är att säkra driften för vår TV-tjänst. Att lansera en ny kanal är ett tekniskt ingrepp. Ingen kund blir glad av störningar, därför har vi valt att säkra, säger Xavier Guerillon.

Publicerad: