Efter kaosrubrikerna – nu flyttar stjärnorna in

1 av 4 | Foto: PONTUS ORRE
Mikael Gunnarzon är med och installerar svenskarna i OS-byn.
SPORTBLADET

RIO DE JANEIRO, BRASILIEN. OS-byn har kritiserats för att vara ohygienisk och ofärdig.

Men när det svenska fotbolls- och handbollslandslaget flyttar in är allt på plats i deras hus.

– Vi har precampat och tränat och spelat och hängt i poolen och förberett oss. Nu åker vi mot byn! säger Emma Berglund i appen Blågult Inifrån.

De första svenskarna kom till OS-byn i Rio de Janeiro för snart två veckor sedan. Det var personal från SOK som hade i uppgift att iordningställa våningarna som Sverige tilldelats i mitten av det enorma område där aktiva och ledare bor under de olympiska spelen.

Byggnaden har nummer nio. Därinne ska det hejas framför en gemensam tv och ätas tårta vid medalj.

”Blir en del gliringar”

Mikael Gunnarzon, till vardags ekonomichef på SOK, säger att installeringen har gått enligt plan.

– Vi och vårt hus är redo för den svenska OS-truppen. Rankninglistan för altanens pingisbord sitter uppe och det lär bli utmaningar och rundpingis redan under morgondagen. Och säkert en hel del gliringar, skratt och skämt, som det brukar vara i lag, säger han.

I dag flyttar bland andra handbollsdamerna in i huset. Där väntar deras kollegor från fotbollslandslaget, som efter införlägret tio mil bort nu har tagit plats och förbereder sig inför OS-premiären mot Sydafrika på onsdag.

”Ingen energi på det”

Men hur var det med alla varningar? Det kan inte ha undgått många att den australiensiska delegationen har stött på översvämmade toaletter och mörklagda trapphus.

Gunnarzon kan bara uttala sig om svenskarnas situation, men den har från början varit fullt tillfredsställande, säger han.

– Det verkar vara tuffare för vissa nationer, som bor i hus längre bort från Welcome Center än vi. Typ Australien. Men vi har inte lagt någon energi på det.

ARTIKELN HANDLAR OM