Vägrade att lämna – rasade i direktsänd tv

SPORTBLADET

Brasselibanesen diskades och såg rött

RIO DE JANEIRO. Brasilianaren Nacif Elias, som tävlar för Libanon, gick för guldet men diskades direkt från OS-jundon.
Då vägrade han lämna mattan och rasade i direktsänd tv. 
– Det är en skam, säger han.

Brasilianaren Nacif Elias började tävla för Libanon 2013 efter att han förlorat sin plats i Brasiliens landslag. Han gick för judoguldet i herrarnas 81-kilosklass, men redan efter en och en halv minut tog resan slut.

Elias försökte sig på ett slag mot motståndaren Emmanuel Lucenti arm. Argentinaren föll ihop i smärta och domaren ansåg att Elias försökt skada motståndaren avsiktligt och diskvalificerade libanesen.

Elias blev rasande efter beslutet och vägrade att lämna mattan. Han argumenterade med domarna och sökte stöd hos hemmapubliken.
Inte förrän en ledare för Internationella Judoförbundet dök upp lämnade han mattan.

”Blir alltid skadad”

Fortfarande väldigt uppjagad skrek han ut sin frustration i tv-kamerorna.

”Det här är inte judo! Det här är inte judo!”, skrek han och i en intervju med SporTV fortsatte han ilsket:

– Jag blir alltid skadad när jag tävlar för Libanon. Jag har tränat mycket för att vara här, vigt mitt liv. Det här är på grund av Libanon. Det är en skam. Jag kanske får två års avstängning för det här, men jag uppskattar stödet av alla brasilianare.

Elias gick senare upp på mattan igen och bad om ursäkt för sitt utbrott.

– Jag ber om ursäkt till tittarna, publiken och hela samhället för min reaktion. Reaktionen var en temperamentsfull reaktion eftersom jag har tränat väldigt hårt de senaste fyra åren. Jag har till och med tränat 3-4 gånger per dag. Jag har lämnat varje träning gråtande eftersom jag var tvungen att vinna guldet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM